Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021, 2:08:07 μμ
etpa
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 13:05

Η αγορά ακινήτων αλλάζει με νέα ηλεκτρονικά συστήματα

Συντάκτης:

Πως η Πολιτική Συνοχής της ΕΕ συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των κατασκευών και της οικοδομής.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 19:45

Κομπανίες του δρόμου

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Τον Οκτώβρη που μας πέρασε, βρέθηκα για ένα τριήμερο στην πρωτεύουσα για το γάμο ανιψιού μου. Ως λάτρης της Αθήνας πήρα σβάρνα το ιστορικό κέντρο της πόλης. Σύνταγμα, Πύλη Αδριανού, Στύλοι Ολυμπίου Διός, Πλάκα, Μοναστηράκι, Θησείο, Ακρόπολη, Ερμού, Αιόλου…

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 21:58

Νίκος Κωνσταντινίδης: Όλα στο Φως

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός-συγγραφέας.

Στην εποχή των αναγνωρισμένων ομάδων και ρευμάτων, εντός του Σύριζα, κάποιο από τα πολύ παλιά του μέλη, σε πρόσφατη διαδικτυακή συζήτηση που είχαμε, άσκησε επιθετική λογοκρισία στα άρθρα μου, λέγοντας επί λέξει ότι «κάνω κακό στο κόμμα», θυμίζοντάς με εποχές σκληρής λογοκρισίας.

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 16:15

Όταν σπάει η σιωπή...

Συντάκτης:

Η ανοδική πορεία που χαρίζει χαμόγελα, πολλές φορές κρύβει πίκρα, πόνο και δάκρυ. Αυτό επιβεβαιώνεται με την δήλωση της Σοφίας Μπεκατώρου που με σθένος και αποφασιστικότητα, κατήγγειλε όσα αρνητικά βίωσε.

Κι άλλοι αθλητές ακολούθησαν της καταγγελίας της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, και μαρτυρούν σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση από παράγοντες της Ομοσπονδίας.

Άρθρο της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς και Αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ και τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 21:02

Σχολικές Ιστορίες (8): Ανθόφυτο - ευχάριστες στιγμές

Συντάκτης:

Του Δημήτρη Ιωαννίδη.

Στο Ανθόφυτο, όπου αναφέρθηκα και σε προηγούμενο κείμενό μου, πέρασα πολύ καλά κι αυτό γιατί συνέβη κάτι που αποτελεί για όλους σταθμό της οικογενειακής τους ζωής, δηλαδή, παρασύρθηκα στις σειρήνες τα του έρωτα.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Αν ζούσε σήμερα ο Πλάτων θα βροντοφώναζε : «Η υπερβολική ελευθερία μεταβάλλεται σε υπερβολική δουλεία και για τον πολίτη και για την πολιτεία».

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 20:29

Καλλισθένη Πάκα: Είμαστε με τη Σοφία

Συντάκτης:
Η κάθε μορφής βία κατά των γυναικών συνιστά παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποτελεί μια άλλη πανδημία, ανίκητη μέσα στο χρόνο.
Η ολυμπιονίκης της καρδιάς μας, πρωτοπόρα, αποφασίζει να γράψει για μια ακόμη φορά ιστορία, να χαράξει πορεία και να βάλλει ΤΕΛΟΣ σ' αυτό το αίσχος.
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 17:40

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Βλέποντας την Κυριακή το πρωί σε μια εκπομπή στην τηλεόραση, τις ανακοινώσεις του υφυπουργού εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων Π. Τσακλόγλου για τις νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού, πρώτα γέλασα με την ψυχή μου, μετά απόρησα πως σαν καθηγητής πανεπιστημίου΄πιστεύει ότι αυτό το γελείο κατασκεύασμα που είναι στα σκαριά το θεωρεί μεταρρύθμιση και μετά θύμωσα από τα λεγόμενά του γιατί αισθάνθηκα να προσβάλλεται βάναυσα η νοημοσύνη μου.

Σελίδα 1 από 326