Αρθρογραφία
Γιάννης Βουτσινάς: «Πιο απαραίτητη από ποτέ η ανάγκη θωράκισης και ενίσχυσης των ΜμΕ»
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει ο πρόεδρος ΚΕΕΕ, Γιάννης Βουτσινάς.
ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕΕ, ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜμΕ.
Η Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Προτεραιότητα με ουσία.
Κώστας Κιλτίδης: Συμπλέγματα, Διαστροφές και Συρματοπλέγματα καθηλώνουν την ΔΕΘ
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει ο Κώστας Κιλτίδης.
Στην ζωή και στα γεγονότα υπάρχουν οι σταθερές και οι μεταβλητές συνθήκες. Επομένως δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι διαφορετικό με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Από τα εφηβικά χρόνια άκουγα για σχεδιασμούς και προοπτικές της ΔΕΘ. Στα ώριμα μου πλέον χρόνια με καταπλακώνουν συναισθήματα λύπης και απογοήτευσης. Πώς καταφέραμε δεκαετίες να αγνοούμε σταθερές παραμέτρους για την ΔΕΘ και γιατί όχι να συζητήσουμε για τις μεταβλητές.
Ακριβώς πριν 46 χρόνια, έγινε μια νέα αρχή για τον εορτασμό της τοπικής πανήγυρις της Αγίας Τριάδας του Πολυκάστρου.
Συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή άμυνα: Εθνική αποτυχία ή εθνική ευκαιρία;
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος, Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος, Πρώην Γενικός Διευθυντής - Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).
Κιλτίδης: Η Ύπαιθρος χώρα θέλει την Περιφερειακή της Κυβέρνηση και την Αυτοδιοίκησή της
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει ο Κώστας Κιλτίδης, π. υπουργός και βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ.
Στην χώρα μας ονομάσαμε μεταρρυθμίσεις, νεωτερισμούς ή απομιμήσεις θεσμών στην αλλοδαπή. Βασικός κανόνας στην εξέλιξη της ζωής και της πολιτικής είναι ότι, για να υπάρχει μεταρρύθμιση είναι αναγκαία συνθήκη η ύπαρξη ρύθμισης.
Νομός Κιλκίς Κύριοι δεν είναι μόνο η πρωτεύουσά του
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει ο Γιάννης Αλίρης.
ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ - Είναι ο τίτλος του μικρού, μα ουσιαστικού άρθρου του εκδότη και διευθυντή της εβδομαδιαίας εφημερίδας Ειδήσεις του Κιλκίς κ. Κώστα Τερζενίδη, τον οποίο δανείζομαι χωρίς την γραπτή ή προφορική άδειά του, με μία παρατήρηση μόνο.
Έπρεπε να είναι κύριο άρθρο αγαπητέ Κώστα και πρωτοσέλιδο.
Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.
Εβαπτίσθη η δούλη του Θεού ...ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ.
1915, 1971 & 2025.
Υποδοχή της Παναγίας Βηματάρισσας στην Γρίβα της Γουμένισσας
Συντάκτης: Eidisis.gr« … Η θεοδώρητη χάρη και θαυμαστωθείσα μεγαλωσύνη της Παναγίας της Βηματάρισσας και Κτητόρισσας (όπως και κάθε Θεομητορικής παρουσίας εν εικόνι αισθητής) είναι τόσο μεγάλη, που θα ήθελε πολύ μεγάλους, δηλαδή αγίους αποδέκτες. Κι επειδή δεν είμεθα άγιοι, ήρθαμε όλοι μαζί επί το αυτό. Εσείς, οι άγιοι Αρχιερείς, οι λευχείμονες κληρικοί και οι μελανείμονες μοναχοί, οι ένστολοι και οι επώνυμοι του τόπου μας και της πατρίδος μας και όλος ο λαός.
Γράφει ο Δημήτρης Σμυδάκης, πρώην Δήμαρχος Πολυκάστρου.
Ακούμε την κυβέρνηση να μιλά για αποκέντρωση αλλά συνεχώς βλέπουμε μέτρα συγκέντρωσης.