Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:22:34 μμ

Αρθρογραφία

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:47

Σίριαλ

Συντάκτης:
Την Κυριακή είναι η σειρά του Κ. Κιλτίδη να ρίξει τις μπηχτές του και να απαντήσει έμμεσα  στον Σ. Τσιτουρίδη και  στις  αιχμές του τελευταίου εναντίον του υφυπουργού και των ανθρώπων του.
Αλλά με την ευκαιρία, μήπως είναι καιρός να καταπιαστούν σοβαρά με τα μεγάλα θέματα του νομού; Ο Υφυπουργός θα μιλήσει την Κυριακή. Ευκαιρία λοιπόν να ενημερώσει που βρίσκεται το θέμα για την παραχώρηση του οικοπέδου της VI Μεραρχίας (Καραγιαννόπουλου). Ακούμε επί χρόνια πως το Υπουργείο Άμυνας θα το παραχωρήσει στο δήμο. Ε, γιατί δεν το παραχωρεί; Υποτίθεται πως θα ήταν ταχύτερη λύση για το Δικαστικό  αφού οι καπναποθήκες κόλλησαν στην τροποποίηση του Γ.Π.Σ.  Πόσα χρόνια χρειάζεται  το Υπουργείο για  να βάλει την τζίφρα του;
Περιμένουμε απάντηση από τον κ. Κιλτίδη.
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:23

Ενοχοποίηση θέσεων

Συντάκτης:
Δεν διακριθήκαμε ποτέ στην υπεράσπιση του Νομάρχη Ευάγγελου Μπαλάσκα. Τουναντίον.. Αλλά στην τελευταία συνεδρίαση υπήρξε απολύτως λανθασμένη η στάση της μειοψηφίας να ενοχοποιήσει διαφορετική, της δικής της, θέσης του Νομάρχη επί του θέματος της χωροθέτησης λατομείου στη Σάντα.
Θέλει πολιτικό θάρρος να σταθείς απέναντι στη γνώμη των πολλών και να δηλώσεις δημόσια ότι προτείνεις τη λειτουργία νομαρχιακού ( ή δημοτικού η ιδιωτικού κ.ο.κ) λατομείου.
Το έπραξε ο Νομάρχης προ διετίας στη Σάντα και δικαίωμα του καθενός να κρίνει τη στάση εκείνη.
Γιατί πρέπει όμως να ενοχοποιείται η θέση αυτή και να συνδυάζεται με την επιδίωξη της εταιρείας συμφερόντων Μπόμπολα να εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων; Όταν μάλιστα εξαρχής ήταν γνωστή η αρνητική θέση της πλειοψηφίας και του Νομάρχη;
Περιμένουμε από τους αιρετούς περισσότερη τόλμη. Και τόλμη επιδεικνύεις όταν κυρίως υπερασπίζεσαι θέσεις που δεν είναι πάντα δημοφιλείς.
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:22

Επιλεκτική ευαισθησία

Συντάκτης:
Πολλή φασαρία στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς  για το λατομείο της «Καμήλας» και καθολική επίδειξη ευαισθησίας για το περιβάλλον από την σφόδρα πιθανολογούμενη λειτουργία του. «Σκοτώθηκαν» μεν, αλλά η απόφαση ήταν ομόφωνα αρνητική.

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 03:59

Στερνή τους γνώση…

Συντάκτης:
Άκλιτη είναι η λέξη καρτέλ, αλλά τους τελευταίους μήνες «κλίνεται» σε όλες τις πτώσεις και όλους τους αριθμούς. Ξαφνικά οι πολιτικοί μας - και στο Κιλκίς- ανακάλυψαν το καρτέλ στο γάλα. Δηλαδή το ανακάλυψαν όταν βγήκε στην επιφάνεια η αστυνομική του πτυχή. Από το 1992 ήταν στημένο το καρτέλ. Τα οικονομικά και πολιτικά χαρακτηριστικά του βοούσαν. Και περισσότερο βοούσαν οι  κατατρεγμένοι κτηνοτρόφοι.
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:31

Περί νομιμότητας

Συντάκτης:
Όταν η γάγγραινα της διαφθοράς πνίγει κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής θα ήταν ανακόλουθο να επικρίνουμε αποφάσεις που προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον, έστω κι αν αυτές θίγουν αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η πρόσφατη του Ελεγκτικού Συνεδρίου για «μη σύννομες δαπάνες» στο δήμο Κιλκίς κατά το 2000.
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 11:37

Γιατί απολύθηκε;

Συντάκτης:
Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια. Η καταγγελία ενός εργαζόμενου που έχασε τη δουλειά του χωρίς να γνωρίζει επίσημα το λόγο, δεν είναι θέμα που μπορεί να περάσει στο ντούκου. Και ο Δήμαρχος Κιλκίς οφείλει να πει δημόσια γιατί από τόσους συμβασιούχους, των οποίων ανανέωσε τις συμβάσεις, επέλεξε δια του αντιδημάρχου του, να μην ανανεώσει και ουσιαστικά να εκδιώξει από τη δουλειά τον νηπιαγωγό Κ. Πιπερίδη.
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008 09:36

Δεν έχουμε ΘΕΜΑ

Συντάκτης:
«Ξεπούλησε» την Κυριακή και επανακυκλοφόρησε η εφημερίδα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες έσπευσαν να πάρουν την εφημερίδα, μεταξύ των οποίων και πολλοί αυτοαποκαλούμενοι «δημοκράτες» και «προοδευτικοί». Γιατί; Μήπως, γιατί είχε κάποιο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου; Μήπως, γιατί φιλοξενούσε αφιερώματα για την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουμε;
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 11:06

Ποίος ήτο ο φονεύς

Συντάκτης:
Ένα ερώτημα είναι αν την κρίση του πολιτικού συστήματος προκαλούν τα εξωθεσμικά κέντρα, οι νταβαζήδες και οι διαπλεκόμενοι προβάλλοντας χαοτικά σενάρια με το τέλος του δικομματισμού.
Συνήθως την εκδοχή αυτή υποστηρίζουν όσοι διαθέτουν την εξουσία - κυβερνητική η κομματική- που τασσόμενοι υπέρ του πολιτικού συστήματος ξορκίζουν τους επιβουλευόμενους  άρπαγες της εξουσίας τους.
Η άλλη εκδοχή είναι η κρίση του δικομματισμού να προκαλείται όχι από νταβατζήδες, αλλά από την αδυναμία  των κομμάτων εξουσίας να πείσουν τους πολίτες ότι τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν κι όχι τα συμφέροντα ομάδων, κολλητών, της παρέας κ.ο.κ.
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 12:47

Λύση η μονιμοποίηση

Συντάκτης:
Όταν επισημάναμε τις μεθόδους πολιτικής αιχμαλωσίας των συμβασιούχων υπαλλήλων, κάποιοι φίλοι μας στην Αξιούπολη γκρίνιαξαν. Γι’ αυτούς προέχει η καταδίκη της Δημάρχου Αξιούπολης και μόνο. Να καταδικάσουμε την κ.Συμεωνίδου δεν φτάνει. , Διότι ποια είναι η πολιτική αξιοπιστία του Υπουργείου Εσωτερικών όταν αφενός ζητά νέα σύμβαση και αφ’ ετέρου ζητά να προσληφθούν άτομα με σχετική εμπειρία! Πόσοι στην Αξιούπολη και στο ν. Κιλκίς έχουν εμπειρία από λειτουργία ΚΕΠ και είναι διαθέσιμοι; Μόνο οι δυο υπάλληλοι του ΚΕΠ Αξιούπολης. Άρα το Υπουργείο φωτογραφίζει και εκείνους που «πρέπει» να προσληφθούν.
Αλλά αν οι δυο υπάλληλοι του ΚΕΠ καλύπτουν πάγιες και δι
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 06:12

Αναμένοντας το μοιραίο

Συντάκτης:
«Θα υποδείξουμε περιοχή του Βαφειοχωρίου» για να κατασκευαστεί ο ενιαίος ΧΥΤΥ, δήλωσε μια ακόμα φορά, τον τελευταίο μήνα,  σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Δήμαρχος Πολυκάστρου  Δημ. Σμυδάκης και μπράβο για την τόλμη του. Αλλά αν την ίδια τόλμη επιδείκνυαν τόσο ο ίδιος  όσο και οι συνάδελφοί του της Παιονίας από τις αρχές του περασμένου έτους έστω, σήμερα δεν οδηγούμασταν στο αδιέξοδο με τη διάθεση των σκουπιδιών τους.
Αλλά ποιος θα ενθάρρυνε το διάλογο, ποιος θα έπειθε; Η Νομαρχία ουσιαστικά έμεινε στο περιθώριο. Η διαχείριση των σκουπιδιών δεν είναι θέμα που προσφέρεται για την εύκολη παρέμβαση. Η δε Περιφέρεια συναγωνίζεται επιτυχώς τη Νομαρχία σε διεκπεραίωση του διοικητικού και μόνο ρόλου της.
Οπότε «δειλοί άβουλοι και μοιραίοι» περιμέναμε να εκπνεύσουν όλες οι προθεσμίες. Κι από 1ης Ιανουαρίου 2009 όποιος συνεχίζει να ρίχνει σε χωματερές τα σκουπίδια του θα πληρώνει πρόστιμο 35.000 ευρώ κάθε μέρα!
Εύγε μας!