Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 8:43:21 πμ

Αρθρογραφία

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 04:28

Το εμόν και το σον, το κακό τούτο ρήμα…

Συντάκτης:
Όταν το Πολύκαστρο διψούσε νερό από το Πάικο, η συμπαράσταση που βρήκε από τους επί του όρους οικούντες δεν ήταν και η καλύτερη: « ναι, μεν αλλά , δεν φτάνει για εμάς …κ.ο.κ.»
Το έργο ύδρευσης του Κιλκίς από τα Μπέλλες δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, διότι κάποιοι στο βουνό απειλούσαν πως θα πάρουν τα δίκανα…
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007 07:11

Διαφορές

Συντάκτης:
Ο «Εδραίος» λοιπόν θα κατασκευάσει το υπολειπόμενο τμήμα του αρδευτικού της Αρτζάν. Προφανώς η έκπτωτη εταιρεία πρότεινε διάδοχο και έγινε δεκτή η πρότασή της;.Ελπίζουμε αυτήν την φορά ο έλεγχος του φακέλου να είναι πλήρης ώστε να μην χρειαστεί ύστερα από δυο τρεις μήνες να ψάχνουμε άλλον ανάδοχο και διάδοχο του έργου.
Τα τελευταία χρόνια έννοιες όπως, ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια, φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κλπ, ξέφυγαν από το λεξιλόγιο των ειδικών και γνωρίζουν μεγάλη διάδοση στην καθημερινή μας ζωή.
Μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα εμφανίζεται και στο Νομό Κιλκίς αν κρίνει κανείς από το πλήθος των αιτήσεων που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν υποβληθεί για εγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών Πάρκων (Φ/Β). Πολλοί επενδυτές ενδιαφέρονται για έργα μικρής κλίμακας αλλά και μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού όπως η ελβετική Reninvest SA (www.reninvest.ch) έχουν υποβάλλει αιτήσεις για έργα μεγαλύτερης κλίμακας.
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007 05:43

Απουσία ΠΑΣΟΚ

Συντάκτης:
Αίσθηση προκάλεσε(;) η απουσία του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις εργασίες του τακτικού ετήσιου συνεδρίου της ΤΕΔΚ νομού Κιλκίς. Θα μας πείτε, εδώ το ΠΑΣΟΚ απουσιάζει παντελώς από την πολιτική ζωή του νομού, από την καθημερινή πάλη των ανθρώπων για προκοπή, το συνέδριο της ΤΕΔΚ.
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 09:58

Εκ στολισμού τα δύσκολα

Συντάκτης:
Τέλη Νοέμβρη ήταν και σχολιάζαμε: φέτος δεν στολίστηκε το Κιλκίς. Με τα λαμπιόνια, τους φωτεινούς Αηβασίληδες, τις φάτνες, τα άστρα και τα λοιπά συναφή.  Μπήκε ο Δεκέμβρης και δειλά δειλά έκαναν την εμφάνισή τους τα στολίδια του εορταστικού διάκοσμου στα μπαλκόνια των σπιτιών.  Και τώρα, παραμονές της μεγάλης γιορτής είναι αλήθεια πως περίσσεψαν τα φώτα και τα λαμπιόνια. Μόνο που απέχουν έτη …φωτός από άλλες χρονιές όταν όλη η πόλη ομόρφαινε βάζοντας τα φωτιστικά γιορτινά της.
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007 08:07

Οκτωβριανή Επανάσταση

Συντάκτης:
Τα 90χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης και της Σοβιετικής Δημοκρατίας τίμησε προχθές η Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ.
Είναι αυτονόητο πως πολλά μπορεί να ειπωθούν για την ΕΣΣΔ, την πορεία και την κατάρρευσή της. Πολλοί μπορούν να διαφωνήσουν σε πολλά. Όμως ένα πράγμα παραμένει βέβαιο πια. Η ύπαρξη της ΕΣΣΔ λειτουργούσε για τον κόσμο ολόκληρο ως ένα θετικό αντίβαρο απέναντι στην κυριαρχία των ΗΠΑ, απέναντι στην άκρατη εκμετάλλευση των φτωχών και αδυνάτων, χωρών και ανθρώπων.
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 04:23

Περί αξιοπιστίας

Συντάκτης:
Χθες το πρωί είδαμε φωτισμένα πρόσωπα γερόντων να κυκλοφορούν στο Κιλκίς. Ηλικιωμένοι αγρότες έσπευσαν να αναλάβουν από την Αγροτική Τράπεζα το ποσόν της επιδότησης για να κάνουν Χριστούγεννα. Ύστερα από χρόνια πολλά πληρώθηκαν τις επιδοτήσεις πριν τις γιορτές. Είχε δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας ότι πριν τις 15 Δεκεμβρίου θα πληρώσει, αλλά ποιος αρκείται στα λόγια;
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 04:21

Περπατώντας... στο Κιλκίς

Συντάκτης:
 Ο τίτλος προοιωνίζει ίσως την ανάγνωση κάποιων σελίδων με λεπτομερή περιγραφή μιας ειδυλλιακής εικόνας για τα άτομα με αναπηρία στην πόλη μας. Ο συνειρμός ενισχύεται και από την αιρετή μου ιδιότητα, η οποία φυσιολογικά με νομιμοποιεί να έλθω ενώπιόν σας και με περηφάνια περισσή ν’ αρχίσω να μειώνω το πρόβλημα. Σε μια πόλη και άρα και στο Κιλκίς έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να κυκλοφορούν όλοι οι άνθρωποι, υγιείς ή ανάπηροι, ικανοί ή ανήμποροι, νέοι ή ηλικιωμένοι.
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 04:15

Ανακύκλωση ΤΩΡΑ!

Συντάκτης:
Η ιστορία της ανακύκλωσης, είναι μια πολύ παλιά υπόθεση, μόνο που γινότανε πολλές φορές από ανάγκη και δεν συνειδητοποιούσε ο άνθρωπος, ότι με αυτόν τον τρόπο προφύλασσε το περιβάλλον και γενικότερα τον πλανήτη.
Στις μεσαιωνικές πόλεις τα προβλήματα συλλογής των απορριμμάτων συνέβαλαν στην εξάπλωση των επιδημιών που εξόντωσαν εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά στα χρόνια εκείνα, ίσως, βρίσκεται και η αρχή του επαγγέλματος του ανακυκλωτή κυρίως του χαρτιού.
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 14:49

Ποιος Περιφερειάρχης;

Συντάκτης:
Έστειλε τελεσίγραφο στην ΤΕΔΚ του ν. Κιλκίς  ο κ. Περιφερειάρχης – ένας ψηλός και ευτραφής κύριος, αν συγκρατούμε σωστά τα χαρακτηριστικά του- και απείλησε: Ή κάνετε μόνοι σας έναν κοινό φορέα διαχείρισης των σκουπιδιών σας ή θα το κάνω υποχρεωτικά εγώ. Προφανώς διότι οι ημερομηνίες πιέζουν και από 2008 δεν επιτρέπεται να ρίχνουμε οπουδήποτε αλλού τα σκουπίδια μας παρά σε οργανωμένους ΧΥΤΑ.