Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:56:09 μμ

Αρθρογραφία

 Η ενασχόληση των νέων με τα κοινά στις μέρες αποτελεί μεγάλο θέμα καθώς είναι η πεμπτουσία της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας. Πολλοί νέοι ασχολούνται με τον εθελοντισμό, προσφέρουν στην κοινωνία, ευαισθητοποιούνται πάνω σε σημαντικά θέματα και προβλήματα όπως το περιβάλλον, η ανεργία κ.α., έχουν άποψη και λόγο στην διαμόρφωση των συνθηκών ζωής στον δήμο τους και γενικότερα.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 09:54

Και στα δύσκολα

Συντάκτης:
Δεν είναι δουλειά μας να κρίνουμε τις εισαγγελικές παρεμβάσεις. Αξίζουν χίλια μπράβο στην  κ. Χρυσογιάννη για την ευαισθησία της υπέρ πληττόμενων και ευπαθών ομάδων πληθυσμού και υπέρ των δικαιωμάτων του πολίτη.
Με αφορμή όμως την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του αντιδημάρχου Κιλκίς αναπόφευκτες είναι μερικές ακόμα σκέψεις.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:06

Να πράξουν τα δέοντα

Συντάκτης:
Τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προσπάθεια του νομού τείνει να καταστεί η αναξιοπιστία των ελεγκτικών μηχανισμών του Δημοσίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα ο πλημμελής έλεγχος της ρυπογόνας λειτουργίας ορισμένων βιομηχανιών δεν επιφέρει απλώς πλήγματα στο περιβάλλον του νομού.
Χρειάζεται πολιτικό θάρρος, συνέπεια και βαθειά αίσθηση καθήκοντος, για να προστατέψεις το ουσιαστικό συμφέρον και το μέλλον όλων των Ελλήνων, χωρίς να προτάσσεις ένα προσωπικό ή μικροκομματικό βραχυπρόθεσμο συμφέρον.
Αυτό το πολιτικό θάρρος και αυτή την αίσθηση καθήκοντος αποδεικνύουν ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση της Ν.Δ. διά της καθ` ύλη αρμοδίας Υπουργού Απασχόλησης, παρουσιάζοντας ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που στην εφαρμογή του, θα στηρίξει και θα προστατέψει το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας για όλους τους Έλληνες. Και το πράττουν αυτό, με ετοιμότητα ανάληψης επί του παρόντος, του πρόσκαιρου πολιτικού κόστους, που μπορεί να προκαλέσουν κάποιες προτεινόμενες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται ως δυσμενείς, από συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:23

Αζημίως ανυποψίαστοι

Συντάκτης:
Δεν είναι αδρανή τα υλικά. Αδρανείς είναι οι άνθρωποι, οι τοπικές κοινωνίες. Συντελείται δίπλα σου το κακό και η απάντηση είναι «ωχ, αδελφέ, εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;» Και το φίδι ανενόχλητο γιγαντώνεται μέχρι που καθίσταται ακαταμάχητο.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:16

Κατ’ ευθείαν στη Νέα Τουρκία

Συντάκτης:
Η αφήγηση και εξήγηση του πόνου ενός Ανταλλάξιμου πρόσφυγα, δεν τελειώνει με το γράψιμο τους.
Όταν ο Σαλίχ Ντουζτούρ που γεννήθηκε στο Σεβιντικλί (Επτάλοφος) με την επταμελή οικογένειά του έφτασε στην Τούζλα το Φθινόπωρο του 1924, έπεφταν τα φύλλα των δέντρων.
- «Όταν ήρθαμε εμείς στην Τούζλα, ήτανε εντελώς άδεια από τους Έλληνες κατοίκους τους - Υπήρχαν μόνο κάποιοι ντόπιοι που έμεναν γύρω από την περιοχή του τζαμιού.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:04

Δεν στράβωσε ο γιαλός

Συντάκτης:
Ιδού που το πολύκροτο θέμα των τρυπών στους δρόμους και της ταλαιπωρίας οδηγών και πεζών που προκαλούν αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Θα λέγαμε πως άργησε κιόλας.
Σίγουρα δεν ενθουσιάστηκαν στο Δήμο Κιλκίς με την εξέλιξη. Διότι εν πολλοίς εκτίθενται. Συνήθως βέβαια οχυρώνονται στο επιχείρημα πως «δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, οι εργολάβοι δεν ακούν κανένα…» κ.ο.κ». Λαμπρά. Τι εμπόδιζε όμως τη διοίκηση του δήμου, μόλις διαπίστωνε την αδράνεια του εργολάβου, να προσφύγει η ίδια στον εισαγγελέα και να ζητήσει δια του ελέγχου του εκτρεπομένου εργολάβου την προστασία των δημοτών του;
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:54

Ευημερία των γειτόνων

Συντάκτης:
Δεν είναι ευτυχής η Ελλάδα για το βέτο στα Σκόπια. Βέτο για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά και Ε.Ε, όταν επιστεί ο χρόνος. Και δεν είναι ευτυχής διότι, αν με την ένταξη στους οργανισμούς αυτούς διασφαλίζεται κατά κάποιο τρόπο η ασφάλεια και η ανάπτυξη της περιοχής, η Ελλάδα είναι ο μεγάλος χαμένος αν στη γειτονιά της, στα σύνορά της δεν είναι εξασφαλισμένα η ασφάλεια και η ανάπτυξη.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:53

Πατριώτες

Συντάκτης:
Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει, λέει η παροιμία. Από τη γλώσσα του κ. Ζουράρι δεν λείπουν μόνο τα κόκκαλα. Θα αναγκάσουμεν να σκεφτεί εθνικά το ψευτοκράτος των Αθηνών , διακήρυξε ο πατριώτης αυτός. Κια ποιοι θα το αναγκάσουν; Όσοι έχουν τις δικές του απόψεις προφανώς.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:48

Γίνετε “Πολίτες για το κλίμα”

Συντάκτης:
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και μπείτε ενεργά στον αγώνα ενάντια στην αλλαγή του κλίματος.
1. Σβήνετε τα φώτα που δεν χρειάζεστε, κυρίως όταν βγαίνετε από ένα δωμάτιο.
2. Αντικαταστήστε τις κοινές λάμπες με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (μέσος χρόνος ζωής 10 φορές περισσότερο).
3. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε κλιματιστικό, προτιμήστε συσκευές ενεργειακής κατηγορίας Α και φροντίστε να έχουν την κατάλληλη ισχύ (BTU).