espa pkm

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, 1:51:32 μμ

Αρθρογραφία

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2026 13:11

Ο Ισμαήλ Κεμάλ απαντά στον έντι Ράμα

Συντάκτης:

Γράφει ο Νικόλαος Σιάνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλβανός πρωθυπουργός Ράμα προκαλεί και προσβάλλει την πατρίδα μας και τους Έλληνες.

Από τα τέλη του 2025 ως πρόεδρος ακόμη σας είχα προϊδεάσει με ανακοινώσεις τύπου ότι για το έτος 2026 τα καλύτερα έρχονται για τον νομό Κιλκίς.

Πολλοί απίστευτοι τύποι πολιτικοί αντίπαλοι που το μόνο που βλέπουν διαρκώς είναι το δάχτυλο τους και όχι το δάσος δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να λοιδορούν και να γίνονται φερέφωνα μιας άλλης εποχής.

Διαβάζω με λύπη ότι στα μπλόκα των γεωργοκτηνοτρόφων υπάρχει διάσπαση.

Πολλές φορές στη ζωή μας, ακόμη από μικρά παιδιά, μετέπειτα στα σχολεία, πιο έντονα στο στρατό, ακούμε ή διαβάζουμε τη λέξη πειθαρχία, ως παράδειγμα, ως μίμηση, ως προσταγή, ως παρότρυνση και σε πολλές άλλες περιπτώσεις του προφορικού και γραπτού λόγου.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2026 21:23

Η Καρυστιανού, ο Γρίβας και ο Πολέτι

Συντάκτης:

Του Θανάση Βαφειάδη.

«Εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος». Η φράση αυτή ειπώθηκε από τον Γεώργιο Παπανδρέου και αφορούσε την ανάμιξη του Γεωργίου Γρίβα ή Διγενή στην πολιτική αμέσως μετά τη λήξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα στην Κύπρο. Η φράση αυτή, όσο καμιά άλλη, ταιριάζει και στην περίπτωση της Μαρίας Καρυστιανού μετά την απόφαση της να κατέβει στον πολιτικό στίβο και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως με κάθε σοβαρότητα διατείνεται.

Γράφει ο Μιχάλης Αρκούδας.

 

Α. Ο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ

Κατ’ αρχάς είναι τεράστιο λάθος της Ευρωπαϊκής ηγεσίας (Macron- Γαλλία, Merts-Γερμανία, Keirstarmer- Ηνωμένο Βασίλειο) να θεωρούν ότι ο Trump είναι ένας εμμονικός, παρανοϊκός τύπος που δεν ξέρει τι κάνει. Άρα, τον υποτιμούν και αυτό είναι εις βάρος τους, θα τους βγει σε μεγάλο κακό γιατί η ομάδα του Trump- η οικονομική ομάδα του- έχει Σχέδιο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας στις 15 Ιανουαρίου 2026 εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή του για τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών που παρατηρούνται στις σχολικές μονάδες της περιοχής αλλά και πανελλαδικά, ενώ η σχολική χρονιά βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Βλέπουμε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη

Διαβάζουμε από κάτω εκατοντάδες σχόλια.

Η γλώσσα πεζοδρομίου είναι αγγελική μπροστά σε ότι διαβάζουμε.

Γράφει ο Βαγγέλης Μαυρογόνατος.

 

Διαβάζοντας κάποιος την λέξη «φιλοσοφία» ή ακούγοντας  την , αυτομάτως του έρχεται στον νου η Αρχαία Ελλάδα και το αθάνατο Ελληνικό πνεύμα και αυτό γιατί η φιλοσοφία γεννήθηκε σε αυτή. Eίναι Ελληνικό δημιούργημα,  πάνω στην οποία στηρίχτηκε αργότερα όλος ο δυτικός πολιτισμός.

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2026 19:33

Βασίλης Αθανασιάδης: Ακριβώς... πριν 47 χρόνια!

Συντάκτης:
Ύστερα από τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων "Οι Ακρίτες", που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 1978, εξελέγησαν για πρώτη φορά στη Διοίκηση, τρία νέα μέλη, οι Βασίλης Αθανασιάδης, (+)Στέφανος Αμβροσίδης(Μ.Δάσος) και Έλενα Λούση, που μαζί με τους παλαιούς και έμπειρους στα Διοικητικά, αλησμόνητους Χρήστο Αδαμίδη και Γιάννη Καραγιαννίδη ανέλαβαν την Διοίκηση του Συλλόγου, από τις 4 Δεκεμβρίου 1978, με πολύ διάθεση για δουλειά.