espa pkm

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2026, 11:15:18 μμ

Γράφει η Ελισάβετ Μελετιάδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεια και στη νόσο Alzheimer.

Ο σχολικός εκφοβισμός, είναι ένα καθημερινό ζήτημα επιθετικής συμπεριφοράς στον χώρο του σχολείου, που αποσκοπεί στην πρόκληση ζημιάς στο θύμα, το οποίο δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Γράφουν οι: - Μαρία -Ωραιοζήλη Φ. Κουτσουπιά, Δικηγόρος Αθηνών / Υποψήφια Διδάκτορας Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. / Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και στις Διεθνείς Νομικές Σπουδές Ε.Κ.Π.Α.

- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Πανεπιστήμιο Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Σύμφωνα με ρύθμιση στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο «Ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού και λοιπές διατάξεις» του υπουργείου Τουρισμού όλες οι ιαματικές πηγές και οι σχετικές εγκαταστάσεις τους, σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, που ανήκουν σε Δήμους ή το Δημόσιο μεταφέρονται σε Ανώνυμη Εταιρία με την Επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας».

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 21:47

Γιατί ο Κολοκοτρώνης (Β’ μέρος)

Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Αδάμου.

Στο πρώτο μέρος του άρθρου (3-3-2021) είχαμε αναφερθεί στην καθοριστική συμβολή του Κολοκοτρώνη στην εδραίωση της Επανάστασης κατά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια της, με αποκορύφωμα τη διάλυση του στρατού του Δράμαλη Πασά (Δερβενάκια, καλοκαίρι 1822).

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 21:10

Στέφανος Παραστατίδης: Κάντε στην άκρη...

Συντάκτης:
Του Στέφανου Παραστατίδη.

Η νεαρή κοπέλα «Κ» μετακόμισε από το Κιλκίς στην Αθήνα. Με τη μητέρα της και την ευρύτερη οικογένεια έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο -άνθρωποι που τους αισθάνομαι πολύ κοντά μου.
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 19:40

Ψωρίασις

Συντάκτης:

Γράφει η Σμιάρη Ναούμη Μαρία, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος.

Τους τελευταίους μήνες οι δερματολόγοι δεχόμαστε τηλεφωνήματα από ασθενείς με διάφορες παθήσεις. Αυτό που τους προβληματίζει είναι αν οι ασθένειες τους τους κάνουν πιο ευάλωτους απέναντι στον κορωνοϊό, αν πάσχουν από αυτοάνοσο νόσημα ή αν η νόσος τους είναι αλλεργικής φύσεως.

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 10:31

Στέφανος Παραστατίδης: «Εμείς» και «Αυτοί»

Συντάκτης:

Ο Στέφανος Παραστατίδης γράφει για την Δημοκρατία, την αντίθεση ανάμεσα στο "εμείς" και το "αυτοί" και γιατί η σοσιαλδημοκρατία αποκτά ξανά κομβικό ρόλο.

Υποκλίνομαι σε όλες τις γυναίκες που μοχθούν, αγωνίζονται, διεκδικούν, απαιτούν, προσφέρουν και είναι πραγματικά κυρίες του εαυτού τους.

Οι Σπαρτιάτισσες κάθε στιγμής.

Οι Μπουμπουλίνες κάθε εποχής.

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 19:50

Μετα-πανδημικές προκλήσεις

Συντάκτης:

Του Γιώργου Φλωρίδη, δικηγόρου, πρώην υπουργού.

Η ελπίδα ότι, με τη βοήθεια των εμβολίων, το τέλος του καταστροφικού ιού είναι κοντά, δικαιολογεί τη συζήτηση για τις προκλήσεις που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε στη μετα-covid εποχή.

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 09:20

Κοινωνική προστασία τον καιρό της πανδημίας

Συντάκτης:

Του Κώστα Σιωνίδη, Δημάρχου Παιονίας

Η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή των ανθρώπων με τον εγκλεισμό, τον φόβο και την αγωνία να κυριαρχούν σε κάθε τους βήμα. Όλα όσα μοιράζονταν στην καθημερινότητά τους, όλα όσα τους στήριζαν έχουν εκλείψει.