espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 9:43:49 μμ

paulidisΤο αντάρτικο του Πόντου, δηλαδή η αντίσταση των Ελλήνων στις αφόρητες καταπιέσεις των Οσμανών, εκδηλώθηκε στον  Πόντο σε δύο περιόδους.  Την περίοδο 1916 τέλη 1918 και την περίοδο Μάιος 1919 τέλη 1923.

ioannidis dimitrisΑνέκαθεν στόχος των κομμάτων –όλων των κομμάτων- ήταν να μπουν στα σχολεία και να ελέγξουν τη μαθητική νεολαία. Οι πρώτοι διδάξαντες ήταν το ΚΚΕ και ακολούθησαν δειλά στην αρχή και δυναμικά αργότερα (ΠΑΣΟΚ) όλα τα κόμματα.

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 22:44

Νίκος Τριαρίδης : Εθελοντισμός

Συντάκτης:

triaridhs panagiothsΑφορμή του σημερινού άρθρου μου είναι το γεγονός ότι μια πόλη, όπως είναι το Κιλκίς, δεν έχει ικανούς χώρους άθλησης για να εξυπηρετήσει το σύνολο του πληθυσμού, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολίτες που θέλουν να αθληθούν, να πηγαίνουν στον περιφερειακό δρόμο, στον λόφο, στο  παλιό αεροδρόμιο.

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 22:36

Νίκος Τερζής : Λωτοφάγοι

Συντάκτης:

pasokΤην περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων  που θα λάβουν μέρος στο συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Προηγήθηκε εκτεταμένος προσυνεδριακός διάλογος με δυναμική συμμετοχή και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών… Έτσι τουλάχιστον είπαν.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 01:24

Μια απολυμένη από το ΙΚΑ διερωτάται "Σε τι έφταιξα;"

Συντάκτης:

anergosΔεν είναι μόνο η ανθρώπινη πλευρά και το δράμα των ελληνικών νοικοκυριών - νέων ιδιαίτερα- που αναδύεται από τη γραφή που πέμπει μια απολυμένη από το ΙΚΑ Κιλκίς.
Είναι συνάμα και μια τοιχογραφία του παράλογου που ζει και βασιλεύει στο Ελληνικό Δημόσιο που προκηρύσσει θέσεις, ανακηρύσσει επιτυχόντες, τους προσλαμβάνει σε άλλη υπηρεσία από εκέινη στην οποία πέτυχαν την πρόσληψή τους μέσω ΑΣΕΠ και ύστερα τους απολύει κι από εκείνη.

pinelisΜε τους Γκαγκαούζους (ή Γκαγκαβούζηδες) ασχολήθηκαν πολλοί ιστορικοί προσπαθώντας να δώσουν απάντηση για την καταγωγή τους. Περισσότερο όμως ασχολήθηκαν ξένοι ιστορικοί και κυρίως Βούλγαροι, Τούρκοι και Ρώσοι και λιγότερο οι Έλληνες. Ο λόγος είναι ότι τους θεωρούσαν Τουρκικής καταγωγής που εκχριστιανίστηκε την ιστορική περίοδο του Βυζαντίου.

pinelisΣχέδιο «Αθηνά» ονόμασε το Υπουργείο το νέο ακαδημαϊκό χάρτη, που είναι άρρηκτα δεμένος με τις αναδιαρθρώσεις που επιβάλλει ο νόμος-πλαίσιο, τον χάρτη  «Πανεπιστήμιο ΑΕ». Γιατί αυτός είναι ο πραγματικό στόχος.

arkoudasΤο  Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ήμουν καλεσμένος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ) ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΣΤΟ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Οι σημαντικότεροι επιχειρηματικοί φορείς της Θεσσαλονίκης μετά από πρωτοβουλία του Σ.Β.Β.Ε. συνένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να κάνουν πράξη την ευαισθησία της επιχειρηματικής κοινότητας

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 23:20

Νίκος Σιάνας : «Κράτος εν κράτει»

Συντάκτης:

sianasΜε αυτόν τον τίτλο γίνεται αναφορά για την ανθελληνική δράση του Τούρκου πρόξενου στη Δυτική Θράκη στην εφημερίδα «TΟ ΒΗΜΑ» με ημερομηνία Κυριακή  2 Φεβρουαρίου 1958.  Έξι και πλέον δεκαετίες μετά ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα,

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 15:49

«Κιλκίς 2013: ορόσημο αυτογνωσίας και εξωστρέφειας»

Συντάκτης:

passalidis2Χαιρετίζουμε την έναρξη των εκδηλώσεων για τα «100 χρόνια Κιλκίς» που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο.
Προβλέπεται πληθώρα ποικίλων επετειακών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013, απ’ ότι ως μέλος της σχετικής επιστημονικής επιτροπής γνωρίζω.