Άρθρα Συνεργατών
Τι είναι το Τριώδιο, γιατί ονομάζεται έτσι, πότε ξεκινά και πότε ολοκληρώνεται;
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.
Είναι μια περίοδος περισυλλογής, και προετοιμασίας πριν την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.
Γνωρίζεστε με αυτόν που κατοικεί απέναντί σας;
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει η Θεοδωρίδου Θεοδώρα.
Φιλόλογος Ξένων Γλωσσών
Σε κάποια φάση της ιστορίας της, η κατοικία καθετοποιήθηκε- εμφανίστηκαν οι πολυκατοικίες- και οι άνθρωποι άρχισαν να συνωστίζονται και να κατοικούν- στην κυριολεξία- ο ένας πάνω στον άλλον.
Γράφει ο Νικόλαος Σιάνας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλβανός πρωθυπουργός Ράμα προκαλεί και προσβάλλει την πατρίδα μας και τους Έλληνες.
Γράφει η Ιωάννα Παγλαρίδου.
Η συμβολή των γιατρών και των νοσηλευτών του Νοσοκομείου Κιλκίς στην τοπική κοινωνία είναι αδιαμφισβήτητη.
Μηνάς Παπαδόπουλος: Έρχονται μεγάλα έργα στο ν. Κιλκίς. Δεν μιλούν Τσιτουρίδης, Κιλτίδης που έχουν ευθύνη για την στρατιωτική …αποψίλωση
Συντάκτης: Eidisis.grΑπό τα τέλη του 2025 ως πρόεδρος ακόμη σας είχα προϊδεάσει με ανακοινώσεις τύπου ότι για το έτος 2026 τα καλύτερα έρχονται για τον νομό Κιλκίς.
Πολλοί απίστευτοι τύποι πολιτικοί αντίπαλοι που το μόνο που βλέπουν διαρκώς είναι το δάχτυλο τους και όχι το δάσος δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να λοιδορούν και να γίνονται φερέφωνα μιας άλλης εποχής.
Γιάννης Αλίρης: Είναι εθνικά επικίνδυνο να μη στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και να διαλυθεί
Συντάκτης: Eidisis.grΗ έννοια της Πειθαρχίας ως μέσον για τη Διοίκηση και Ηγεσία
Συντάκτης: Eidisis.grΠολλές φορές στη ζωή μας, ακόμη από μικρά παιδιά, μετέπειτα στα σχολεία, πιο έντονα στο στρατό, ακούμε ή διαβάζουμε τη λέξη πειθαρχία, ως παράδειγμα, ως μίμηση, ως προσταγή, ως παρότρυνση και σε πολλές άλλες περιπτώσεις του προφορικού και γραπτού λόγου.
Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Δάσκαλος-συγγραφέας
Το άρθρο δεν διεκδικεί τις δάφνες του αλάθητου, ούτε την αλάνθαστη άποψη του κάθε πάπα της Ρώμης! Γνώμες εκφράζουμε όλοι μας, ανάλογα με την παιδεία και την ευαισθησία μας.
Του Θανάση Βαφειάδη.
«Εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος». Η φράση αυτή ειπώθηκε από τον Γεώργιο Παπανδρέου και αφορούσε την ανάμιξη του Γεωργίου Γρίβα ή Διγενή στην πολιτική αμέσως μετά τη λήξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα στην Κύπρο. Η φράση αυτή, όσο καμιά άλλη, ταιριάζει και στην περίπτωση της Μαρίας Καρυστιανού μετά την απόφαση της να κατέβει στον πολιτικό στίβο και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως με κάθε σοβαρότητα διατείνεται.
Ν. Κιλκίς: Είναι και δική μας υποχρέωση να σταματήσουμε τη δημογραφική κατρακύλα
Συντάκτης: Παγλαρίδης ΘεοφύλακτοςΔι α ρ κ ώ ς αυξάνονται οι δήμοι της χώρας, όμοροι και μακρινοί, οι οποίοι λαμβάνουν μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας με επίδομα 1000 και 2000 ευρώ (Η Σίκινος π ρ ό σ φ α τ α ενέκρινε 3000 ευρώ) σε κάθε μάνα δημότισσα που γεννά ένα παιδί.