Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 9:50:16 πμ
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:17

8η Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας

Με αφορμή την 8η Μαρτίου ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα ο κ. Παύλος Πασσαλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Γιορτάζουμε σήμερα όπως έχει καθιερωθεί την παγκόσμια ημέρα η οποία αφιερώνεται στις γυναίκες όλου του κόσμου. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Ο σημαντικός  ρόλος τον οποίο επιτελούν καθημερινά είτε ως επαγγελματίες, είτε ως μητέρες είτε ως προσωπικότητες που ασκούν κάθε λογής εξουσία αποτελούν την απόδειξη για το τι μπορούν να πράξουν οι γυναίκες σε όλα τα επίπεδα της ζωής.
Στη σημερινή εποχή που η γυναίκα έχει εισέλθει ενεργά σε κάθε πεδίο της καθημερινής ζωής είναι κάτι περισσότερο από εμφανής η αξία και η ικανότητα που έχει και η οποία θα πρέπει να αναγνωρίζεται από όλους μας.
Η  προσωπικότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει πολλές γυναίκες  που   εργάζονται   και   κατέχουν   ανώτερες   θέσεις   σε   διάφορους οργανισμούς, κράτη και επιχειρήσεις ακόμη και στην εργασία αποτελούν την κατάλληλη απόδειξη για το τι πραγματικά μπορούν να πετύχουν αρκεί να πιστέψουν και να επενδύσουν στο γυναικείο ένστικτο οι ίδιες.
Σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται ο ρόλος της γυναίκας γίνεται μέρα με τη μέρα πιο σύνθετος και πιο σημαντικός χωρίς την οποιαδήποτε αμφισβήτηση από κανέναν.
Αναφερόμαστε στον πιο σημαντικό τόσο κατά την γνώμη μας όσο και κατά την άποψη πολλών γυναικών το ρόλο της μητέρας που ολοκληρώνει τη φύση και την παρουσία της στη ζωή.
Είναι λανθασμένη η αντίληψη που έχουν πολλές γυναίκες οι οποίες επιδίδονται ψυχή τε και σώματι στην εκπλήρωση των προσωπικών επιδιώξεων τους ξεχνώντας τον κορυφαίο ρόλο τους, την μητρότητα.
Η ορθή σκέψη και ο προγραμματισμός αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο για όλες τις γυναίκες. Εάν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θέσουν οι γυναίκες τα όρια που πρέπει να έχουν σε οποιοδήποτε πεδίο της ζωής τότε και μόνο τότε θα μιλούμε για μια πραγματική ενίσχυση του ρόλου και της θέσης που έχουν στη ζωή.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σ’ όλες της προσπάθειες και πρωτοβουλίες, σχετικά με το εργασιακό, την σταδιοδρομία των γυναικών αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους ως μητέρες.