Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:34:36 πμ
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 10:01

Βατερλό της δημοτικής μας αρχής η επίσκεψη στην Αθήνα

Γράφει ο Γιάννης Αλίρης, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παιονίας

Σε μεγάλο κίνδυνο το νοσοκομείο Παιονίας και άλλες υπηρεσίες που εδρεύουν στη Γουμένισσα.

Σε προηγούμενη ανάρτηση έγραψα για την αποτυχία της Δημοτικής μας αρχής να αποτρέψει το κλείσιμο του ταχυδρομικού γραφείου Γουμένισσας.

 

Ήταν όλο το σκεπτικό λανθασμένο. Έπρεπε ειλικρινά να γράψω ότι υπήρχε συγκατάθεση.

Τώρα θα προσπαθήσω να ερμηνεύσω την επίσκεψη του δημάρχου κ. Σιωνίδη συνοδεία του αντιδημάρχου κ. Τζούρτζου στον Υπουργό υγείας κ. Χρυσοχοΐδη και τα αποτελέσματα όπως εγώ τα ερμηνεύω.

Μία μικρή εισαγωγή

Στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα κάνει παρέμβαση στο σύστημα υγείας και εξήγγειλε καταλυτικές αλλαγές.

Αυτές πήραν αναβολή λόγω εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μετά τις εθνικές εκλογές στο κυβερνητικό σχήμα το Υπουργείο Υγείας δόθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο κύριος Μητσοτάκης είχε κατ' ιδίαν σύσκεψη μαζί του.

Προφανώς μεταξύ των άλλων οδηγιών που δεν γνωρίζουμε, του υπογράμμισε τις εξαγγελίες του και τον έβαλε στη λογική της υλοποίησης.

Δηλαδή.

Θα εμπλακεί και ο ιδιωτικός φορέας στο νέο Ε.Σ.Υ.

Δεν θα καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά ούτε θα έχουν πρόσβαση στα ιδρύματα οι ανασφάλιστοι, εκτός και αν πληρώνουν.

Σε ακτίνα κάτω των 25km δεν μπορεί να υπάρχουν δύο νοσηλευτικά ιδρύματα ούτε όμως στον ίδιο νομό.

Αυτά είναι άκρως ανησυχητικά για την Παιονία.

Σε πανελλήνια διαδικτυακή σύσκεψη με τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών και τους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ο κύριος υπουργός κάλεσε, όποιοι διαφωνούν με αυτή την πολιτική για τις αλλαγές να υποβάλλουν άμεσα την παραίτησή τους και απαγόρευσε να του τηλεφωνούν για τυχόν προβλήματα.

Γενικό Νοσοκομείο

Κ.Υ. Παιονίας

Πάγια θέση όλων μας από παλιά είναι να υπάρχει χειρουργική, παθολογική κλινική και να δοθούν περίπου 10 κλίνες για χρόνια νοσήματα.

Αυτό υπηρετούσαμε και υπηρετούμε ως κοινωνία και οι θεσμικοί δημοτικοί άρχοντες πλην της παρέας ""Σιωνίδη"".

Σε πρόσφατη συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου μας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας κ. Παππάς ο οποίος πρόσφατα έθεσε το θέμα του Νοσοκομείου μας στη Βουλή υποστήριξε τη συνέχιση λειτουργίας του και την παραπέρα στελέχωση του.

Έθεσε δε εαυτόν στη διάθεση όλων των παραγόντων για την επίτευξη του στόχου.

Στην τοποθέτησή του ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής κ. Σάτσογλου εξέφρασε την ανησυχία του όχι μόνον για την χειρουργική αλλά και την παθολογική κλινική έντονα προβληματισμένος δε διέκρινε ότι το νοσοκομείο κινδυνεύει για μία ακόμη φορά να μη συνεχίσει τη λειτουργία του ως έχει αλλά να του αλλάξουν μορφή.

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων όταν ζήτησε τη δημοτική αρχή ως μπροστάρηδες να υπερασπιστεί την χειρουργική κλινική μεταξύ των άλλων δέχτηκε έντονη φραστική επίθεση από τους παριστάμενους θεσμικούς του δήμου και προσπάθεια να τις χρεώσουν παραλείψεις στην διαχείριση των προβλημάτων και την ελλιπή ενημέρωση μιας άτυπης επιτροπής που είχε συσταθεί για να συνδράμει στην απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος.

Γιατί όμως αυτή η στάση της Δημοτικής Αρχής;

-------------------------

Πολύ απλά είναι υποχρεωμένοι να εξοφλήσουν τα γραμμάτια στους θεσμικούς του κυβερνώντος κόμματος για την εκ νέου απροκάλυπτη και προκλητική στήριξη τους στην διεκδίκηση μιας νέας 5ετούς θητείας στο δήμο Παιονίας. Προσφέροντας υποχρεωτικά και δια ροπάλου υπηρεσίες στους πάτρωνες τους στην επίσκεψη στο υπουργείο, (όπως και για το κλείσιμο του ταχυδρομείου μας) του δήλωσαν ουσιαστικά συμφωνούμε Υπουργέ στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Γουμένισσας και σταδιακά στο κλείσιμο του.

(αυτά σε ελεύθερη μετάφραση από εμένα και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη)

Του ζήτησαν λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ, ενίσχυση με δύο παθολόγους, τη λειτουργία μονάδας αιμοκάθαρσης και την ενίσχυση με γιατρούς ειδικοτήτων που χρειάζεται το νοσοκομείο.

Με δήθεν ρεαλιστική πολιτική άφησαν έξω τη χειρουργική.

Βγήκαν αναμνηστική φωτογραφία για τις επικοινωνιακές ανάγκες και με την ανάρτηση της στο διαδίκτυο μας ανακοίνωσαν ότι, ο υπουργός διαβεβαιώνει την τοπική κοινωνία πώς το νοσοκομείο μας θα ενισχυθεί και δεν θα υποβαθμιστεί

Αόριστες υποσχέσεις χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση.

Το νοσοκομείο μας αγαπητοί μου αλλάζει μορφή όχι προς το καλύτερο βέβαια.

Αλίμονο στους κατοίκους που θα περάσουν μέσα από το πετσί τους αυτές οι αλλαγές με την βοήθεια και την ευλογία της δημοτικής μας αρχής για το νοσοκομείο μας.

Υ.Γ: ...στις επισκέψεις τους στα υπουργεία ήταν όπως τα ασυνόδευτα ορφανά των Δομών φιλοξενίας!