Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 10:59:28 πμ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:18

Βολές κατά ριπάς του Κώστα Πινέλη .

Καλημέρα στους ψηφίσαντες και μη ψηφίσαντες.
Καλημέρα και στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που έδωσαν σκληρή μάχη για να ματαιώσουν τα σχέδια που υπήρχαν να «γκρεμιστεί» το ΚΚΕ από την τρίτη θέση.

Πάντως η ΝΔ του Μπαρόζο και το ΠΑΣΟΚ του Αλ Μούνια, «το πήραν το μήνυμα». Γι αυτό σπεύδουν να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις επιθυμίες του ΕΚΟΦΙΝ και του ΔΝΤ για ακόμη πιο αντιλαϊκές πολιτικές. Εδώ είναι που λένε «ο λογαριασμός (ή η λυπητερή) έρχεται μετά την κάλπη».



Και ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ το πήρε το μήνυμα. Γι αυτό και έγιναν «κουλουβάχατα» στην Κουμουνδούρου.

Αυτοί έβλεπαν το βράδυ, πριν το ηλιοβασίλεμα, τον ίσκιο τους και νόμιζαν ότι τόσο είναι το μπόι τους. Και ξαφνικά τον είδαν καταμεσήμερο και τρόμαξαν. Καλά τι θέλατε μπρε; Τι ποσοστό πιστεύατε ότι θα πιάσετε; Με ποια πολιτική; Αυτή που πατάει σε πολλές βάρκες; Και με ποια δράση στους χώρους δουλειάς, στα κινήματα; Μόνο με τον πολιτικαντισμό και την υποκρισία; Απόντες είστε από όλα τα προβλήματα του κόσμου.

Και ύστερα δεν μπορείτε να λέτε ότι αγωνίζεστε για τα συμφέροντα των λαϊκών μαζών και στους Δήμους και στις Νομαρχίες, για παράδειγμα, που είστε συν-διοίκηση με το ΠΑΣΟΚ, να εφαρμόζετε την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, την μερική απασχόληση, να επιβάλλετε τα υπέρογκα τέλη, την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, τα τροφεία. 100 ευρώ είναι τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς για κάθε παιδί. Πως θα τα πληρώσει αυτά αγαπητέ μου Χρήστο Σπίγκο η γενιά των 700 ευρώ (που τώρα βέβαια έγινε των 500 και 400 ευρώ); Ε; πως θα τα πληρώσει; Οέο;

Ο Καρατζαφέρης συνεχίζει και μετά τις εκλογές. Λαϊκισμός, εθνικισμός, ρατσισμός, ξενοφοβία. Εξ άλλου ξέρει ότι, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ένα μέρος  του λαού συντηρητικοποιείται και εγκλωβίζεται σε ιδεολογήματα εθνικιστικά και ρατσιστικά. Το «αυγό του φιδιού» εκκολάπτεται στους κόλπους του συστήματος. Α, έδωσε και ένα μήνυμα στον Καραμανλή. Και του έκλεισε και πονηρά το μάτι. Έ, καταλάβατε τώρα εσείς, έτσι;

Και οι ΤV το πήραν το μήνυμα. Γι αυτό ασχολούνται με σοβαρά ζητήματα, όπως με τον τις «ανταρσίες» του Μανώλη, τις γκόμενες του Μπερλουσκόνι, τα φεύγω-δεν φεύγω του Αλαβάνου, με την μύγα που σκότωσε ο Ομπάμας και άλλα παρόμοια..

Το ΚΚΕ δεν χρειάζεται να πάρει κανένα μετεκλογικό μήνυμα. Το παίρνει από τον κόσμο με την καθημερινή του δράση. Στους χώρους δουλειάς ή στις γειτονιές, εκεί που βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι. Και έστειλε ένα μήνυμα σ’ αυτούς που σχεδίασαν να το πλήξουν με ανήθικα μέσα και απαράδεκτες μεθόδους. Ότι είναι κόμμα έμπειρο, έχει βαθιές αγωνιστικές ρίζες και δεν λυγίζει.  Πως το λέμε το σύνθημα; «Ούτε στα ξερονήσια, ούτε στις φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσαν οι κομμουνιστές.».
Και μπορεί το ποσοστό που παίρνει να είναι ακόμη δυσανάλογο με την αποδοχή των θέσεών του. Αλλά για να αλλάξει αυτό, πρέπει πρώτα να προηγηθεί ενίσχυσή του στο μαζικό χώρο, στα κινήματα. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει ο κόσμος να έχει πάρει απόφαση να γκρεμίσει το σάπιο σύστημα του καπιταλισμού, να αλλάξει τη ζωή του.  Γίνομαι αντιληπτός έτσι;

Πως το έγραψε ο κ. Νατσιός; «Ελληνισμός ή βαρβαρότητα»!!  Όπως το «πας μη Έλλην βάρβαρος»; «Όπως το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»;  Τι να πει κανείς; Τέτοια διδάσκει στα παιδιά;

Ο ρατσισμός, που τους «άλλους», τους ξένους τους θεωρεί υπάνθρωπους, μιάσματα, εξοβελιστέους, που εισάγει ως κριτήριο στις ανθρώπινες σχέσεις όχι το «ποιος είσαι» αλλά από το «από πού είσαι» είναι «ένα φίδι» και πρέπει να πατηθεί κατακέφαλα.

Ναι κάτι πρέπει να γίνει με τους μετανάστες. Αλλά αυτό το κάτι δεν μπορεί παρά να είναι ανθρώπινο. Δεν μπορεί να λυθεί με την ξενοφοβία, με τις επιχειρήσεις – σκούπες, ούτε με τα Γκουαντάναμο και τις «Σπιναλόγκες».

Κιλκισάναμο. Όπως Γουαντάναμο.

Η πλειοψηφία των αστυνομικών είναι εργαζόμενοι και μάλιστα σε σκληρές συνθήκες, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, χωρίς επαρκή εκπαίδευση, χωρίς τις ανάλογες αποδοχές. Όταν ένας αστυνομικός χάνει τη ζωή του την ώρα που εργάζεται, είναι όπως όταν τη χάνει κάθε εργαζόμενος, γιατί δεν έχουν ληφθεί από τον εργοδότη του όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Πόσο μάλλον όταν χάνει τη ζωή του δολοφονημένος με σκληρό τρόπο.

Ρωτάμε για μια ακόμη φορά. Ποιος ωφελείται από την τυφλή, την λεγόμενη ατομική  τρομοκρατία, από τους πιστολέρο των «Σεχτών του εγκλήματος»; Πάντως δεν είναι οι εργαζόμενοι, δεν είναι τα δημοκρατικά δικαιώματα… ποιος; Ας το σκεφθούμε λίγο…