Quantcast
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, 12:35:47 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:36

"Βολές κατά ριπάς" του Κώστα Πινέλη

Οι πολεμικές συγκρούσεις στη Νότια Οσετία είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ανάμεσα στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στην Ρωσία για τον έλεγχο της περιοχής του Καυκάσου και της Κασπίας Θάλασσας, τόπου φυσικού πλούτου και των δρόμων διέλευσης των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η περιοχή αυτή δεν είναι μακριά από την Ελλάδα. Έχουν σχέση με την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, την προσπάθεια υποκίνησης μειονοτικών ζητημάτων, την κρίση στην Τουρκία, το σχέδιο για τη Μεγάλη Μέση Ανατολή, τα πολεμικά σχέδια κατά του Ιράν, τη διαδικασία ένταξης της Γεωργίας και της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας από τους Αμερικάνους στην Τσεχία και Πολωνία. Τις επιπτώσεις βέβαια από το αλληλοφάγωμα τις υπόκεινται οι λαοί της περιοχής.
+
Ξέρετε ποιον έχει σύμβουλο ο Πρόεδρος της Γεωργίας Μ. Σαακασβίλι που εκτελώντας τους σχεδιασμούς και τις εντολές των Αμερικάνων, Νατοικών και της ΕΕ ξεκίνησε τον πόλεμο; Τον κ. Α. Ρόντο. Που προκύπτει πάντα σύμβουλος κάποιου, εκεί που ανακατεύει πολέμους ο ιμπεριαλισμός. Όπως ήταν Σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Τότε που η ελληνική κυβέρνηση παρίστανε τον τροχονόμο και έδειχνε το «περάστε» στα Νατοϊκά στρατεύματα για να αιματοκυλήσουν τη Γιουγκοσλαβία.
Τι είναι επιτέλους αυτός ο Α Ρόντος; Ε; τι είναι; Έλα μου ντε..
+
Κάποιοι πάντως κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Είναι αυτοί ακριβώς που θ’ άπρεπε να αντιλαμβάνονται μερικά πράγματα. Τι γίνεται σύντροφε; Με ρώτησε ένας. Θα κάνουμε καμιά διαδήλωση ενάντια στους Ρώσους; Πιστεύει(;) ακόμη ότι η Ρωσία έχει σοσιαλισμό και άρα εμείς την υποστηρίζουμε !!!!
+
Όπως και κάποιοι ακούγοντας αυτά που λέμε, τις πολιτικές μας θέσεις, όσα υποστηρίζουμε,  μέσα στο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα που επικρατεί σήμερα, μας έχουν για γραφικούς, για βλαμμένους!!…. πάντως  προτιμάμε να είμαστε βλαμμένοι, παρά ..αβλαβείς για το ιμπεριαλιστικό σύστημα, την καπιταλιστική βαρβαρότητα, την Νέα Τάξη Πραγμάτων…
+
Όχι, δεν υπάρχει τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ούτε αφαιρούνται εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, ούτε οι εργαζόμενοι αμείβονται με μισθούς πείνας. Τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και η συνδικαλιστική δράση είναι ελεύθερη και κατοχυρωμένη. Όσα αντίθετα λέγονται, είναι στο μυαλό των κομμουνιστών που βρίσκονται στον…..κόσμο τους. Μάλιστα! Πάντως όσα καταγγείλαμε δεν αφορούν όλους τους εργασιακούς χώρους, έτσι;
+
Παλιά, στα πλαίσια της αντιπαράθεσης με τους Πασόκους λέγαμε το γνωστό. «Υπάρχουν δύο Σοσιαλισμοί. Ο υπαρκτός αυτός που οικοδομείται στις σοσιαλιστικές χώρες) και ο ανύπαρκτος (η Σοσιαλδημοκρατία). Ο ένας, ο υπαρκτός, ανατράπηκε από τον ανελέητο πόλεμο του ιμπεριαλισμού, κυρίως οικονομικό, αλλά και από τα λάθη που έγιναν στην διαδικασία οικοδόμησής του. Ο άλλος, ο ανύπαρκτος (η σοσιαλδημοκρατία), εξακολουθεί να είναι ανύπαρκτος και μάλιστα έγινε ο άλλος πυλώνας στον οποίο στηρίζεται το κεφάλαιο για να διαιωνίζει την κυριαρχία του.
+
Πως είναι δυνατόν να παίρνουμε τόσα μετάλλια, μια χώρα 10 εκ. ανθρώπων και με ανύπαρκτες αθλητικές υποδομές; Δέστε στο ν. Κιλκίς τι υποδομές υπάρχουν και θα βγάλετε συμπεράσματα. Ήταν επόμενο να μας «βάλλουν στο μάτι» και να μας μουρλάνουν στους ελέγχους για ντόπα.

Χιροσίμα δεν ξεχνάμε…