Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:47:35 μμ
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 12:09

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς: Αναδεικνύει και προστατεύει την πολιτιστική μας κληρονομιά, ενισχύει την τοπική οικονομία

Στο Κιλκίς, η Εφορεία Αρχαιοτήτων στέκεται ως φωτεινό παράδειγμα αφοσιωμένης υπηρεσίας, η οποία απολαμβάνει το προνόμιο να διαθέτει ένα ανθρώπινο δυναμικό υψηλής ποιότητας. Υπό την ηγεσία της αξιέπαινης  Εφόρου Αρχαιοτήτων Κιλκίς Γεωργίας Στρατούλη, η ομάδα αυτή έχει αποδείξει ότι η αφοσίωση και η επαγγελματική αρτιότητα αποτελούν τον πυρήνα, τη συνταγή  της επιτυχίας.

Η κ. Στρατούλη, με την εμπειρία και την ηγετική της ικανότητα, κατευθύνει την ομάδα προς την υλοποίηση σημαντικών επιτευγμάτων, αναδεικνύοντας τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς του Κιλκίς. Πριν από λίγες μέρες οι εργαζόμενοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς έκοψαν τη βασιλόπιτά τους. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μια ευκαιρία για την προϊσταμένη της ΕΦΑ Κιλκίς, Γεωργία Στρατούλη, να προβεί σε έναν απολογισμό του πλούσιου έργου της υπηρεσίας για τη χρονιά που πέρασε και μία εξαιρετική ευκαιρία για εμάς, αλλά και για όλους τους αναγνώστες να γνωρίσουμε το έργο τους.

Είναι ευχάριστο να παρατηρεί κανείς όχι μόνο τη συνεχή προσπάθεια για διατήρηση και ανάδειξη του ιστορικού πλούτου, αλλά και τον εποικοδομητικό τρόπο με τον οποίο η υπηρεσία σχεδιάζει το μέλλον. Η εξαιρετική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, κ. Ανδρέα Βεργίδη, αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση των επιτυχημένων προσπαθειών που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

O Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, σε ανακοίνωσή του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς την ΕΦΑ Κιλκίς για το εξαίρετο έργο της. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι η εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί, προσφέροντας τη στήριξη του για την υλοποίηση των σημαντικών στόχων που έχει θέσει η υπηρεσία για τη νέα χρονιά.

Η Γεωργία Στρατούλη, πλέον και αναπληρώτρια έφορος της Ημαθίας, αναδεικνύεται ως η προσωπικότητα στον χώρο της διατήρησης και προστασίας του πολιτιστικού κληρονομήματος. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, υπό την ηγεσία της, επεδίωξε και πέτυχε σημαντικά επιτεύγματα, αναδεικνύοντας το ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο του νομού. Με πάθος και αφοσίωση, η ομάδα εργασίας αναβάθμισε και προώθησε τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής.

Η δράση της Γεωργίας Στρατούλη είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς διακρίνεται για τον προοδευτικό και ενεργό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις αρμοδιότητές της. Με εμβάθυνση στην επιστημονική έρευνα, προωθεί πολυάριθμα αρχαιολογικά έργα στην περιοχή, επιτρέποντας την ανακάλυψη και ανάδειξη νέων ευρημάτων που εμπλουτίζουν τη γνώση μας για το παρελθόν. Συνολικά, αντιπροσωπεύει τη δύναμη της συνεπούς διαχείρισης στον τομέα των αρχαιοτήτων. Η δράση της αναδεικνύει την αναγκαιότητα της συνεχούς προσπάθειας για τη διαφύλαξη του πολιτισμικού πλούτου μας και τον ρόλο των επαγγελματιών του χώρου σε αυτήν την επιτυχημένη προσπάθεια.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς αναδεικνύεται ως βασικός φύλακας του πολιτιστικού κληρονομήματος, ενισχύοντας τη συνείδηση του κοινού για τη σημασία της ιστορίας και του πολιτισμού και συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας πλούσιας κληρονομιάς για τις επόμενες γενιές. Δίνει ώθηση στην αγορά, καθώς οι αρχαιολογικοί χώροι δεν είναι μόνο πόλοι τουριστικής έλξης, αλλά αποτελούν πολύτιμους πόρους που με την αξιοποίησή τους μπορούν να ενισχύσουν τον τουρισμό και να δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία.

 

Πολυμέσα