Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 4:03:17 μμ
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:16

Φλάμπουρο Βερμίου.gr

Πριν κάνα δυο χρόνια, περνώντας από την Εγνατία Οδό, στο ύψος του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, φαντάστηκα αιολικό πάρκο πάνω από τους πύργους ψύξης του εργοστασίου που ακατάπαυστα οξύνει την εκπομπή CO2 καίγοντας λιγνίτη. Μελετώντας αργότερα τον χάρτη είδα ότι η κορυφή Φλάμπουρο ως τμήμα κορυφογραμμής είναι στα 1500 μέτρα, χαμηλότερα από ψηλότερες του Βερμίου κατά 150 μέτρα που παρεμβάλλονται ως όρια των δύο περιφερειών της Μακεδονίας με την Παναγία Σουμελά χαμηλότερα.
Η εικόνα του αιολικού πάρκου πάνω από το εργοστάσιο θα μπορούσε να είναι παγκόσμιο μήνυμα για την πρωτοπορία της χώρας μας για την πράσινη ανάπτυξη που οραματικά ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ. Ελπίδα για το μέλλον του πλανήτη γη είναι το όραμα της πράσινης ανάπτυξης.
Ως όραμα που δεν είναι όνειρο είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί αυτή η εικόνα και να είναι η σφραγίδα της παγκόσμιας πρωτοπορίας της χώρας μας.
Τεχνικά θα δείχνει ότι με τις ίδιες γραμμές μεταφοράς θα μεταφέρεται η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τις ανεμογεννήτριες.
Σημαντικότατο το μήνυμα της κατάργησης του λιγνίτη ως καυσίμου για την παραγωγή ατμού να κινήσει ατμογεννήτριες σε αντίθεση με τον ανέξοδο αέρα που θα κινεί ανεμογεννήτριες.
Έσπευσα λοιπόν να αναρτήσω στον τοίχο του  facebook το προ δεκατριαμήνου άρθρο μου ‘Αναλαμπή Ελπίδας’, που αναφέρεται σε αυτήν την ιδέα και θα μεταφέρω εδώ τα συμπληρωματικά σχόλια που έκανα και έστειλα στους φίλους του facebook.
"Γράφτηκε πριν ένα χρόνο αλλά προτάθηκε και ως όραμα του ΠΑΣΟΚ, της Σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που προεδρεύει ο Πρόεδρός μας Γεώργιος Παπανδρέου. Ελπίζω να συμπεριληφθεί η δρομολόγηση της "κατάργησης του λιγνίτη ως καυσίμου στα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια" στα επί μέρους οράματα του οράματος της Πράσινης (και δίκαιης) Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ."
"Πάντα μιλούσα για οράματα που μας λείπουν και πρέπει να αντλήσουμε από τα θέματα περιβάλλοντος.
Παρακαλώ να διαβάσετε το άρθρο που ανήρτησα σήμερα που εδώ και ενάμιση χρόνο ενημέρωσα τον αρμόδιο Τομέα του Κόμματος και την κομματική ιεραρχία.
Ελπίζω να αποτελέσει μέρος του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη η δρομολόγηση της κατάργησης του λιγνίτη ως καυσίμου. Σας ευχαριστώ."
"Ο λιγνίτης είναι υπεύθυνος για το 45% του CO2 που φεύγει στην ατμόσφαιρα και δημιουργεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου γι’ αυτό προχωρώ σε επί μέρους ζητήματα. Πρέπει να πετύχουμε στην πράσινη ανάπτυξη πετυχαίνοντας και την παγκόσμια πρωτοπορία με αυτό το εντυπωσιακό "εικόνα με αιολικό πάρκο ψηλότερα από τους πύργους ψύξης" που θα δείχνει ότι καταργείται και ότι δημιουργείται κάτι που μπορεί να αποτελέσει παγκόσμιο σύμβολο αν γίνει. Σύμβολο που μπορεί να λύσει και άλλα προβλήματα της χώρας από τουρισμό μέχρι εθνικά. Από όλη τη γη θα περνάνε άνθρωποι να βλέπουν αυτό που έκανε η πρωτοπόρος Ελλάδα για την σωτηρία του πλανήτη όπως περνάνε από τον Παρθενώνα. Πολλοί από αυτούς θα περνάνε και από την Παναγία Σουμελά και θα βοηθήσουν στην παγκοσμιοποίηση του Ποντιακού Ζητήματος. Τα προβληματάκια με τα Σκόπια και την Αλβανία θα αφανιστούν και θα μετριαστούν αυτά με την Τουρκία.
Δεν είναι όνειρο όραμα είναι."
Για τους ντόπιους κατοίκους του Ρουρ της Ελλάδας θα σταματήσουν τα εντεινόμενα προβλήματα υγείας με τον καρκίνο να μειώνει τον μέσο όρο ζωής τους. Θα σταματήσουν οι οδυνηρές μετοικήσεις οικογενειών από τα σπίτια τους για να μεταφέρουν τον λιγνίτη και να καταστρέψουν τον πλανήτη.