Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 12:01:05 πμ
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 15:19

Κ. Κιλτίδης: Σκέψεις και προβληματισμοί για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στο Ν. Κιλκίς

Θεωρώ υποχρέωσή μου να τοποθετηθώ δημόσια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Νομό μας. Επαναλαμβάνω το αυτονόητο, είναι εκλογές του τόπου και των δημοτών για τα του οίκου τους ζητήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι εξαφανίζεται κάθε πολιτική – ιδεολογική διάσταση, που ούτως ή άλλως υπάρχει.

 

Επιδιώκω και αγωνίζομαι, να τιμώ πάντα την πολιτική και τη δεοντολογία με το περιεχόμενό τους.

Τοποθετήθηκα πριν 3 χρόνια, όταν θεσπίσθηκε ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος με υπερενισχυμένη αναλογική (το γνωστό 43%). Έδειχνε σαφέστατα ο νέος νόμος τον δρόμο της συσπείρωσης, που αποκτούσε έντονα χαρακτηριστικά με την αύξηση του 150% των υποψηφίων Συμβούλων.

Έτσι προέκυπτε η αυτονόητη στήριξη - ταύτισή μου στον Απόστολο Τζιτζικώστα και η αναγκαία στήριξη του Δημήτρη Κυριακίδη. Στην Παιονία η εμπλοκή ήταν δεδομένη και δημιουργούσε εντάσεις και προβληματισμούς.

Δεν θα αποκρύψω, ότι τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά ομαδοποιούνται ή προσωποποιούνται επικίνδυνα. Εύχομαι να μη προκύψουν πικρές εμπειρίες. Δεν ανήκω όμως στην κατηγορία των πολιτικών, που δεν βλέπουν τραγικές προσωπικές διαδρομές και για αυτό το επισημαίνω. Ήταν δε φυσικό και αυτονόητο να πω τον καλό λόγο και να στηρίξω υποψηφίους σε όλα τα ψηφοδέλτια, που μακρά γνωριμία και σχέση, μου τους αναδείκνυε ως χρήσιμους και ωφέλιμους για τον Νομό και τους Δήμους, σ’ όποια παράταξη και αν πολιτεύθηκαν.

«Αρχή άνδρα (και γυναίκα) δείκνυσι και Άρχων κόσμει σαυτόν» .

Εύχομαι φώτιση, αφοσίωση στο καθήκον και αποτελεσματικότητα  σε όλους τους εκλεγέντες.

Κώστας Κιλτίδης

Πρώην βουλευτής Κιλκίς και υφυπουργός της Ν.Δ.