Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, 11:20:03 πμ
etpa
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 22:26

Ωραία μας Γουμένισσα πώς σε κατάντησαν τα άδολα παιδιά σου

Συντάκτης:

goumenissa


Κύριε Διευθυντά είμαστε μία ομάδα σκεπτόμενων πολιτών της Γουμένισσας και θέλουμε να μεταφέρουμε τις σκέψεις μας, σε σας και στους αναγνώστες σας και αυτό το κάνουμε μετά τις εκλογές για να μη θεωρηθεί ότι τα κίνητρά μας δεν είναι ανιδιοτελή.Η σημερινή δημοτική αρχή κλείνει την θητεία της και θα θέλαμε να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό του έργου της.
Τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν ψάχνουμε να βρούμε ένα σημαντικό έργο που έγινε στον δήμο μας και δεν μπορούμε να βρούμε ούτε ένα, απεναντίας έγιναν αρκετά μικρά έργα και τα περισσότερα  με τον ίδιο εργολάβο με τα περιβόητα σαρανταπεντάρια.      
Πρώτο έργο η μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος με 15 κολώνες για να εξυπηρετηθεί συνδημότης μας που έκτισε σπίτι 2,5 χιλιόμετρα έξω από την Γουμένισσα σ’ ένα λόφο, όταν άλλοι ταλαίπωροι συνδημότες μας εκλιπαρούν για μία η δύο κολώνες δίπλα στο οικισμό που ποτέ δεν τοποθετήθηκαν, παράλληλα με έξοδα του δήμου έγινε δρόμος και μεταφορά ύδρευσης και αποχέτευσης με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον ίδιο ο οποίος τυγχάνει γαμπρός αντιδημάρχου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές. (όλα εδώ πληρώνονται και ξεπληρώνονται), ενώ η πατρίδα μας βουλιάζει και η ανεργία μαστίζει τον τόπο μας και τους νέους ανθρώπους κάποιοι βολεύονται με όλες τις καταστάσεις.           
Δεύτερο έργο η διαμόρφωση και ο φωτισμός στην  γειτονιά του δημάρχου. Πολύ καλό το έργο αλλά το άπλετο φως που κάνει την νύχτα μέρα δεν είναι δίκαιο να το πληρώνουν όλοι οι δημότες, όταν σε άλλες γειτονιές  και στη κεντρική πλατεία υπάρχει συσκότιση για οικονομικούς λόγους.
Τρίτο έργο τα πεζοδρόμια στους κεντρικούς δρόμους της Γουμένισσας:Οι μελετητές δεν έχουν πάει σε άλλες πόλεις για να δουν πως κατασκευάζονται τα πεζοδρόμια και τι πλακάκια τοποθετούνται, φυσικά στην ωραία μας Γουμένισσα  τα πλακάκια διαλογής με τις κακοτεχνίες είναι αυτό που μας αρμόζει και δένει με το περιβάλλον όπως διατείνεται ο γνωστός εργολάβος, δεν υπάρχουν αρμόδιοι να κάνουν έλεγχο?
Τέταρτο έργο αγροτική οδοποιία: κάθε χρόνο συντηρούνται οι δρόμοι χρεώνονται χαλίκια και ως δια μαγείας οι δρόμοι είναι πάντα κατεστραμμένοι, με τα χαλίκια  που έχουν πληρωθεί διαχρονικά θα είχαμε χαλικοστρώσει όλο  το αγροτικό δίκτυο του δήμου και θα είχε λυθεί το πρόβλημα για πάντα, αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.   
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλες περιπτώσεις αλλά ας αναφέρουμε τα σημαντικά  έργα που μας είχαν υποσχεθεί προεκλογικά και ποτέ δεν έγιναν:
1) Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από σωλήνες αμιάντου από τις πηγές μέχρι την Γουμένισσα με παράλληλο υδροηλεκτρικό έργο. Όταν ο καρκίνος θερίζει και τα υδροηλεκτρικά έργα τα κάνουν ιδιώτες με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής.  
2) Φράγματα για άρδευση και ύδρευση που τόσο πολύ διαφημίστηκαν.
3) Ολοκληρώθηκε η πράξη εφαρμογής για την επέκταση του οικισμού μόνο στα χαρτιά χωρίς τα απαραίτητα έργα υποδομής (δρόμοι, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρικό).
4) Κατασκευή κτιρίου για στέγαση υπηρεσιών.
5) Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων γήπεδα 5χ5, κολυμβητήριο κλπ.
6)  Καθαριότητα κατάντησε η Γουμένισσας ένας απέραντος σκουπιδότοπος.
Όσο αφορά την μεγάλη επιτυχία για την ιστορική έδρα του δήμου Παιονίας που έγινε η πόλη μας τους είμαστε ευγνώμονες. Αλλά αν είχαν κάνει έστω το κτίριο για να στεγαστούν κάποιες υπηρεσίες του νέου δήμου και υπήρχε φάκελος διεκδίκησης  οργανωμένος η υπόθεση θα είχε άλλη τύχη, αλλά οι δημοτικοί άρχοντες της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας έτρεχαν στους κολλητούς τους κκ βουλευτές και περίμεναν απ΄ αυτούς το μεγάλο θαύμα που ποτέ δεν έγινε, γιατί και οι τρεις είχαν πάρει τις αποφάσεις τους ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ και όλες οι δικαιολογίες είναι εκ του πονηρού, όταν σε μικρότερους νομούς έγιναν πέντε και έξι Καλλικρατικοί  δήμοι στον νομό μας έγιναν μόνο δύο γιατί ??? και αυτό οι κκκ βουλευτές το γεύτηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές με τα πουλέν που στήριζαν, περαστικά τους έπονται και άλλα καλλίτερα, ο ραγιάς ξύπνησε.      

Ευχαριστούμε για
την φιλοξενία
Ομάδα σκεπτόμενων
πολιτών Δ.Γουμένισσας