Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 1:31:30 μμ
etpa
Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 23:01

SANIDAS: Με τη στήριξη της Συνοχής, για να στηρίζει τους αγρότες

Συντάκτης:

Η επιχείρηση ΣΑΝΙΔΑΣ / SANIDAS προχώρησε σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, στην καρδιά της αμπελοοινικής ζώνης της Γουμένισσας, και είναι πλέον σε θέση να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των αγροτών με εξιδεικευμένες υπηρεσίες και μηχανήματα.

 

Με δυο προγράμματα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, κατόρθωσε να αναβαθμίσει στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες της προς τους αγρότες και να μπει η ίδια σε νέα τροχιά ανάπτυξης και προοπτικής.

Η εταιρία SANIDAS ιδρύθηκε το 1984 από τον κ. Ευάγγελο Σανίδα στη Γουμένισσα, Ν. Κιλκίς, και σήμερα δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, FY.RO.M. Αρχικά, σκοπός της ήταν η κατασκευή αγροτικών μηχανημάτων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της αμπελουργικής παράδοσης της περιοχής εξειδικεύτηκε στην κατασκευή αγροτικών μηχανημάτων για την αμπελουργία.

Η εταιρία SANIDAS κάνοντας συνεχής δοκιμές δημιούργησε καινοτόμα μηχανήματα, συνεργάστηκε με ξένες εταιρίες του είδους και τελειοποίησε μία ολοκληρωμένη σειρά αμπελουργικών μηχανημάτων. Από την αρχή έως το τέλος των αμπελουργικών εργασιών διαθέτει σύγχρονα, αποδοτικά και λειτουργικά μηχανήματα που απευθύνονται σε κάθε παραγωγό.

Η Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και στήριξη από το ΕΤΠΑ, έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία να αποκτήσει νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις σε απόσταση δυο χιλιομέτρων από τη Γουμένισσα.

Όπως τονίζει στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Σανίδας, με την ένταξη των δυο προγραμμάτων στο ΕΤΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό επένδυσης 400.000 ευρώ, «η επιχείρηση σχεδίασε και προγραμματίζει να υλοποιήσει συγκεκριμένες επενδυτικές ενέργειες το προσεχές διάστημα. Μέσω αυτών στοχεύει στη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών και συνεπώς στην εξυπηρέτηση των συνεργατών και πελατών της και συγκεκριμένα αφορούν:

- την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και άρα του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της επιχείρησης με την προμήθεια και εγκατάσταση νέων κουφωμάτων καθώς και την υιοθέτηση φωτισμού με λάμπες led και εγκατάσταση νέων κλιματιστικών

- την εισαγωγή νέου εξοπλισμού

- την αγορά νέου μεταφορικού μέσου για επαγγελματική χρήση

- την πραγματοποίηση ενεργειών προβολής και προώθησης της επιχείρησης και

- την επισκευή του χώρου του υποκαταστήματος της, προκειμένου ένα μέρος των δραστηριοτήτων της επιχείρησης να μεταφερθεί σε αυτό».

Οι καινοτομίες που εφαρμόζει η επιχείρηση SANIDAS στην καλλιέργεια της αμπελουργίας αναγνωρίστηκαν και βραβεύτηκαν από πολλούς φορείς. Δίπλωμα “ευρεσιτεχνίας” από τον οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, βραβείο “Προσφοράς & Αναγνώρισης” για τη δημιουργία καινοτόμου και επώνυμου Κιλκισιώτικου προϊόντος από το Επιμελητήριο Κιλκίς, βραβείο “Καινοτομίας” για χρήση στην αμπελουργία για το μηχάνημα “Κορυφολόγηση SKR” από πανελλήνιο διαγωνισμό της ΠΑΝΕΠΟ (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων).

Τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με την γερμανική εταιρία K.U.L.T. δημιούργησε και μία νέα γκάμα εξειδικευμένων μηχανημάτων που αφορά την μηχανική καταπολέμηση των ζιζανίων σε λαχανικά, βότανα, φαρμακευτικά φυτά, ειδικές καλλιέργειες, καλλωπιστικά φυτά, φυτώρια.

Όλα τα εργαλεία έχουν δοκιμαστεί προσεκτικά σε βιολογικά αγροκτήματα με διαφορετικές κουλτούρες και συνθήκες.EE PROGRAMMA