Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 3:25:33 πμ
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 10:45

Στράτος Ξηρουδάκης: Η ενότητα του προοδευτικού χώρου είναι η μόνη επιλογή

Είμαι ένας απλός πολίτης 75 ετών και συμμετέχω ενεργά στη ζωή του τόπου φροντίζοντας κάθε φορά να λαμβάνω θέση, προσερχόμενος στις κάλπες ανελλιπώς.

Οι απόψεις μου είναι γνωστές εδώ και χρόνια καθώς ανήκω στον κεντροαριστερό χώρο. Μετά τις τελευταίες εκλογές (9 Ιουνίου 2024) νιώθω την ανάγκη να απευθύνω έκκληση προς τους αρχηγούς των κομμάτων του πολιτικού χώρου της κεντροαριστεράς καθώς και σε όσους επίδοξους αρχηγούς, είτε εκδηλώθηκαν είτε θα εκδηλώσουν προσεχώς τις αρχηγικές τους φιλοδοξίες, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να αναλάβουν, ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί, πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Είναι απόλυτη ανάγκη ο καθένας εξ αυτών να αναλογιστεί τις ιστορικές του ευθύνες που οδήγησαν στον κατακερματισμό της δημοκρατικής παράταξης και να συμβάλλουν στην αποτροπής  της επερχόμενης κοινωνικής καταστροφής εξαιτίας της ψευδεπίγραφης δεξιάς.

Το έλλειμμα ισχυρής αντιπολίτευσης αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο της κυβέρνησης και δυστυχώς φουσκώνει τα πανιά της άκρας δεξιάς, η οποία διεκδικεί πολιτικό ρόλο σε μια χώρα όπου ο φασισμός άφησε ανεξίτηλες πληγές στο εθνικό μας σώμα.

Τώρα λοιπόν, χθες και όχι αύριο, οι ηγέτες των κομμάτων του προοδευτικού χώρου, αν θέλουν να είναι άξιοι του ονόματος τους, οφείλουν να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Και οι επίδοξοι στρατηγοί να κατανοήσουν ότι ο χώρος χρειάζεται στρατιώτες και όχι στρατηγούς.

Η ενότητα του προοδευτικού χώρου είναι η μόνη επιλογή.

Για να σταματήσουμε τον κοινωνικό κατακερματισμό και τη φτωχοποίηση όπου οδηγούμαστε.

Στράτος Ξηρουδάκης

Πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων

Δημοσίων Υπαλλήλων Ν.Κιλκίς

Α΄ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ)