Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021, 11:21:30 μμ
etpa
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 12:54

Σύλλογος Καρκινοπαθών νομού Κιλκίς : Όχι αδιαφορία για την υγεία

Συντάκτης:
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς «ο Άγιος Ευγένιος», στα πλαίσια των εκδηλώσεων του τον Οκτώβριο του 2010, μέσα σε μια εβδομάδα, διοργάνωσε εκδρομή στα Ιωάννινα για το αντάμωμα των ομοιοπαθών συλλόγων. Επίσης οργάνωσε  ετήσιο χορό με το κέντρο κοινωνικής στήριξης ΑΜΕΑ Κιλκίς, στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την όμορφη και εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε μεταξύ μας και τέλος στις 17/10/2010 ομιλία με θέματα διατροφής και ουρολογίας.
Σε μια αίθουσα με λίγους παρευρισκομένους, πραγματική ντροπή, γιατί ήρθαν γιατροί από τη Θες/νίκη να μιλήσουν, οι Κιλκισιώτες από τον τόπο τους ήταν απόντες. Πως θα σας φαινόταν άραγε εσάς εάν προσπαθούσατε για το καλό των συμπολιτών σας ή των δικών σας ανθρώπων και εκείνοι μένανε παντελώς αδιάφοροι; Θα συνεχίζατε το έργο σας; Δε σας ζητάμε χρήματα, η είσοδος είναι ελεύθερη να έρθετε να ενημερωθείτε για ότι αφορά την υγεία σας. Δε θα σας πει κάποιος ότι είστε καρκινοπαθής, δεν είναι κολλητικό. Ελάτε να μάθετε πέντε πράγματα χρήσιμα από εξειδικευμένους γιατρούς, για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε με θάρρος μια κατάσταση φίλων ή οικείων σας εάν και όταν παρουσιαστεί ανάγκη.
Μέσα από τις ομιλίες μας δεν αναδεικνύουμε τους εαυτούς μας προσωπικά, αλλά φροντίζουμε με γνώμονα τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσετε την αξία που έχει η υγεία στη ζωή μας.  Δώστε αξία στην υγεία, μαζί της μπορείτε να κατακτήσετε με αγώνα τα πάντα, χωρίς αυτήν ειλικρινά λίγα έως τίποτα. Πέστε μου σας παρακαλώ ακόμη και οι πλούσιοι όταν είναι ασθενείς νιώθουν ευτυχισμένοι με τα λεφτά τους;
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς δεν εργάζεται με βάση το δικό του συμφέρον, εμείς είμαστε παθόντες και δε θέλουμε κανείς άλλος να βρεθεί σε δύσκολη θέση. Όταν όμως φίλοι μας, που το απευχόμεθα, αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα να γνωρίζετε πως μπορείτε να το διαχειριστείτε. Δε θέλετε να έρθετε σε κάποιο χορό μας; Σεβαστό, γιατί κοστίζει και οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Γεμίστε όμως την αίθουσα ομιλιών, όταν κάνουμε κάποια εκδήλωση με έμπειρους στο είδος τους γιατρούς, όπως θα γεμίζατε μια αίθουσα με ομιλία πολιτικών ή πολιτιστικών εκδηλώσεων. Θα αποκομίσετε θετικά μηνύματα και εντυπώσεις. Μας γνωρίζετε λίγο πολύ οι περισσότεροι. Με ψηλά το κεφάλι και αξιοπρέπεια ζητάμε τη βοήθεια σας για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Παίρνοντας την ευθύνη για ότι γράφω ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους όπως: το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κιλκίς κο. Εμμανουήλ, τον πατέρα του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου πατήρ Επιφάνειου, την πρόεδρο του κέντρου κοινωνικής στήριξης ΑΜΕΑ Κιλκίς κα. Πάκα-Κυμπαρίδη Καλλισθένη, την ψυχολόγο κοινωνικής μέριμνας κα. Φρεγγίδου Έλλη, την πρόεδρο γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία κα. Καράμπαλη Έφη και τους λιγοστούς φίλους.
Με αγάπη προς εσάς.
Ξηρουδάκη Ευδοξία
Πρόεδρος Συλλόγου
Καρκινοπαθών
Νομού Κιλκίς