Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:37:49 πμ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 10:43

Χείρα βοηθείας

Συνήθως κατηγορείται η Εκκλησία ότι «ζει στον κόσμο» της, αποκομμένη από τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, «ξένο σώμα» στα βάσανα και στα αιτήματα του κόσμου.
Στη Γουμένισσα η εκεί Εκκλησία στηριγμένη στο αξιοζήλευτο ακόμα και σε μονάδα του ΥΠΕΧΩΔΕ επιστημονικό δυναμικό της, όχι μόνο ζει και αναπνέει τον ίδιο αέρα των πιστών της, αλλά είναι έτοιμη να συνεισφέρει με ιδέες και προτάσεις, όχι θεωρητικές, αλλά με τεχνική αρτιότητα, έτοιμες προς χρηματοδότηση έργων τοπικής ανάπτυξης
Και ζητά το αυτονόητο. Να έχει φωνή, να ζητούν τη συνεργασία της οι τοπικοί φορείς και κυρίως ο δήμος. Αν αξίωνε να έχει τον κύριο λόγο, ή να καθορίζει την πορεία των δημόσιων έργων, κι εμείς θα φωνάζαμε κατά του Δεσπότη.
Αλλά σε ένα δήμο όπου λείπουν - και συχνά διαμαρτυρήθηκαν πολλοί δήμαρχοι για τις ελλείψεις- οι επιστήμονες τεχνικοί να προσέρχεται αρωγός η τοπική Εκκλησία κι και να μην γίνεται δεκτή η συνεργασία της, όπως διαμαρτυρήθηκε από άμβωνος ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος  φαίνεται κομμάτι άκομψο. Και άδικο.
Κι αν υπάρχει άλλη άποψη εδώ είμαστε.