Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 10:22:19 μμ
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 09:56

Ανδρέας Βεργίδης: Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι μία από τις κυρίαρχες προτεραιότητές μας

«Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα ενός βασικού πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας είναι  μία από τις κυρίαρχες προτεραιότητές μας» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης στην παρέμβαση Π3-75.1 “Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας” του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλάδας 2023-2027,  σήμερα,  Δευτέρα 11 Μαρτίου, στο Επιμελητήριο Κιλκίς.

  Ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αναγκαιότητα κατάλληλης προετοιμασίας των ενδιαφερόμενων και τις λεπτομέρειες του προγράμματος παρουσίασε η Αικατερίνη Παπαδοπούλου, αν. Προϊσταμένη του  Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 Ακολούθως, η κα. Παπαδοπούλου, όπως και οι συντονιστές του προγράμματος νέων γεωργών του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της προαναφερόμενης Διεύθυνσης Ευαγγελία Γιασεμή και Γεώργιος Γκανάτσιος απάντησαν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

 Υπενθυμίζεται ότι,  στόχος της παρέμβασης «Π3-75.1 – Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» είναι - μεταξύ άλλων -η προσέλκυση και η στήριξη στον τομέα, νέων σε ηλικία γεωργών και η διευκόλυνση της βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης σε αγροτικές περιοχές καθώς και η προώθηση της απασχόλησης, της ανάπτυξης, της ισότητας των φύλων, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής των γυναικών στη γεωργία.