Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 5:24:07 πμ
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 12:12

Απάντηση Δημάρχου Κιλκίς Δ. Κυριακίδη σε Βαφειάδη και Ανδρεανίδη

Η εφημερίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ ζήτησε από τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη να απαντήσει στις δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Βαφειάδη αναφορικά με τη στάση του στο θέμα της εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και του κ. Χρήστου Ανδρεανίδη για το ίδιο θέμα.

Ο κ. Κυριακίδης ανέφερε:

Είναι θεμιτό και επιβεβλημένο στις άξιες του ονόματός τους δημοκρατίες κάθε πολίτης να λαμβάνει θέση. Να κάνει δημόσια γνωστές τις επιλογές του και να κρίνεται αναλόγως. Να κρίνεται και όχι να κρύβεται.

Προφανώς οι δημοκρατικές αυτές αξίες δεν είναι γνωστές στον κ. Βαφειάδη που επιλέγει να παίζει κρυφτούλι με τους θεσμούς.

Κι αντί να μας πει ποιον επιλέγει ως Συμπαραστάτη του Δημότη, κρύβεται. Ίσως, επειδή δεν μπορεί να δικαιολογήσει την τωρινή αρνητική στάση του απέναντι στην υποψηφιότητα του κ. Χριστοδουλίδη,όταν πριν 17 μήνες είχε υπερψηφίσει ο ίδιος τον κ. Χριστοδουλίδη για τον ίδιο θεσμό στον ίδιο δήμο.

Ας τον κρίνουν οι δημότες.

Αναφορικά με τον κ. Ανδρεανίδη αδυνατώ να αντιληφθώ με ποιον τρόπο τον πρόσβαλλα.  Έκανα μια επιλογή. Όπως και ο ίδιος επέλεξε να αυτοπροταθεί. Να θεωρήσουμε ότι με την αυτοπρότασή του πρόσβαλε και εκείνος όποιον άλλο συνδημότη είχε φιλοδοξία να εκλεγεί Συμπαραστάτης;

Και πως τον πρόσβαλα όταν πριν τέσσερα  χρόνια εγώ ο ίδιος ως Δήμαρχος τον πρότεινα ως μέλος, εκ των πολιτών, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Κιλκίς;

Κι αν εγώ τον πρόσβαλλα με την πρότασή μου τότε πως θα χαρακτηρίσει τη στάση των δημοτικών συμβούλων στην ψηφοφορία όπου κι όσοι δεν ψήφισαν τον κ. Χριστοδουλίδη επέλεξαν άκυρο αντί να ψηφίσουν τον ίδιο;

Συμπερασματικά: Τον σέβομαι και τον εκτιμώ τον κ. Ανδρεανίδη. Απλά είχα και έχω διαφορετική επιλογή για το θεσμό του Συμπαραστάτη.