Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 11:12:27 μμ
etpa
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 23:17

Βάνδαλοι κατέστρεψαν το Θέατρο Δάσους Δροσάτου «Θεόφιλος Περτσινίδης»

Συντάκτης:

Αγώνα ζωής είχε δώσει ο αείμνηστος πρόεδρος της κοινότητας Δροσάτου και δήμαρχος Δοϊράνης Θεόφιλος Περτσινίδης για να δημιουργηθεί, αντίκρυ από τα σύνορα της χώρας, το πανέμορφο Θέατρο Δάσους Δροσάτου. Ενας χώρος πολιτισμού μοναδικός, όχι μόνο για το νομό Κιλκίς αλλά για όλη τη χώρα, που για χρόνια φιλοξένησε μεγάλες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, με εκατοντάδες θεατές να απολαμβάνουν στιγμές πολιτισμού, έχοντας αντίκρυ τους το υπέροχο δειλινό στη λίμνη Δοϊράνης.


Κι όμως, αυτός ο μοναδικός χώρος έχει κυριολεκτικά λεηλατηθεί τα τελευταία χρόνια. Ο μεγάλος και ισχυρός «Καλλικρατικός» δήμος Κιλκίς, δεν προγραμμάτισε τα τελευταία χρόνια ούτε μια εκδήλωση στο Θέατρο Δάσους Δροσάτου, δεν προστάτεψε ούτε συντήρησε το χώρο. Τον άφησε να καταστρέφετε σιγά σιγά και να λεηλατείτε από κλεφτρόνια, που ξήλωσαν τα πάντα, από τους νιπτήρες και τις πόρτες στα καμαρίνια και τις τουαλέτες, μέχρι τα καλώδια και τους ηλεκτρικούς πίνακες. Ακόμη και η είσοδος του θεάτρου έχει κλείσει από τους θάμνους.
Δεν έφθαναν οι …επιδρομές των μικροκλεφτών, είχαμε όλο αυτό το διάστημα και τους νεαρούς… επαναστάτες, που έσπαγαν τα πλαστικά καθίσματα ή τα φωτιστικά και έβαφαν τα συνθήματα στους τοίχους του θεάτρου, υπερασπιζόμενοι το κύρος και το όνομα της ομάδας τους!
Και δεν μας έφταναν οι επιδρομές των κλεφτών, είχαμε και τις έντονες βροχοπτώσεις  του χειμώνα. Τα καμαρίνια και οι βοηθητικοί χώροι του θεάτρου πλημμύρισαν και ουδείς νοιάστηκε να πάρει μέτρα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα πάντα. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο κάτω από την πλατεία του θεάτρου, με τις πλημμύρες να αποτελειώνουν το έργο των κλεφτών και της πολύχρονης αδιαφορίας των δημοτικών παραγόντων. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Δροσάτου, Νίκος Τερζενίδης, που μας οδηγούσε στους κατεστραμμένους χώρους, απορούσε και ο ίδιος για το μέγεθος της καταστροφής και της μανίας των κλεφτών, που δεν άφησαν καλώδιο για καλώδιο στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του θεάτρου.
Είναι τραγικό, αλλά για να ξαναλειτουργήσει το Θέατρο Δάσους Δροσάτου, θα πρέπει να ξαναγίνουν όλες οι υποδομές και εγκαταστάσεις του από την αρχή. Είναι τραγικό αλλά δεν προβλέπουμε να ξαναλειτουργήσει αυτός ο χώρος του πολιτισμού, με αποκλειστική ευθύνη του δήμου Κιλκίς, που δείχνει να είναι πιο αδύναμος ακόμη και από την… Κοινότητα Δροσάτου, που με τον αγώνα του αείμνηστου Θεόφιλου Περτσινίδη, και κατασκεύασε το θέατρο και το λειτούργησε.