Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 5:21:50 μμ
etpa
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 13:42

Βεργίδης: Ένας αγρότης στο τιμόνι του νομού Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο κατ’ εξοχήν αγροτικός νομός Κιλκίς απέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του αγρότη επικεφαλής της διοικητικής πυραμίδας του είτε ως νομαρχίας, είτε ως Περιφερειακής Ενότητας στο πλαίσιο της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης. Ο Ανδρέας Βεργίδης, αγρότης από την Πλαγιά, είναι από το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουλίου ο νέος αντιπεριφερειάρχης στη θέση του εκλιπόντος Περικλή Κολότσιου.

Η ανάδειξη του έγινε με τυπική ψηφοφορία και 47 ψήφους υπέρ από τους 47 παρόντες εκλέκτορες επί συνόλου 50 του συνδυασμού Τζιτζικώστα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο δεύτερος εκ των μέχρι την ώρα εκείνη υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Θωμαΐδης αποσύρθηκε, επικαλούμενος την ανάγκης ενότητας της παράταξης αλλά και αναγνωρίζοντας το προβάδισμα Βεργίδη λόγω της πρωτιάς του σε σταυρούς στις εκλογές.

Υπενθυμίζουμε ότι στις περσινές περιφερειακές εκλογές η σειρά ήταν: Βεργίδης: 3.833, Θωμαΐδης 3.373, Καραμισάκη 2.377, Τζαβέλλας 2310 και Τζανόπουλος 1115.

Μετά την εκλογή θα ακολουθήσει η σχετική πράξη του διοικητή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης μέχρι το τέλος του μήνα οπότε και θα αναλάβει τυπικά τα καθήκοντά του ο νέος αντιπεριφερειάρχης. Μέχρι τότε καθήκοντα προσωρινού αντιπεριφερειάρχη ασκεί ο Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Υπενθυμίζουμε ότι την κενή πλέον θέση περιφερειακού συμβούλου καταλαμβάνει η κ. Μιχαλία Καραμισάκη.

 

Βεργίδης Ανδρέας

Γεννήθηκε στην Πλαγιά-Κιλκίς το 1957.

Φοίτησε στο Εξατάξιο Γυμνάσιο Κιλκίς και έστρεψε τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στη γεωργία.

Ασχολήθηκε επιστάμενα με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς επίσης και με το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα.

Διετέλεσε κοινοτάρχης στην κοινότητα Πλαγιάς επί τρείς συνεχείς τετραετίες (1986-1990, 1990-1994,1994-1998), καθώς επίσης και Δημοτικός σύμβουλος ως αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Χέρσου επί τρείς συνεχείς τετραετίες (1998-2002, 2002-2006, 2006-2010). Το 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Κατά το χρονικό διάστημα 1990-1994 ήταν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΤΕΔΚ Ν. Κιλκίς. Χρημάτισα επίσης Μέλος της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Ασχολήθηκε επί μακρόν με το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα εκλεγόμενος στη Διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς ως Αντιπρόεδρος και ως Μέλος και έχει εκπροσωπήσει την Ένωση σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια Τριτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

Είναι παντρεμένος με την Άννα Τεκέογλου και έχουν μια κόρη, την Βασιλική. Η οικογένεια Βεργίδη χτυπήθηκε άσχημα από τη μοίρα, όταν προ ετών θρήνησε την απώλεια της έτερης κόρης τους Ιωάννας, νεότατης αξιωματικού του στρατού και άριστης επιστήμονα (ανθυπολοχαγός του δικαστικού σώματος στρατού) που έφυγε άδικα από τη ζωή στις αρχές του 2007.

 

Καραμισάκη Μιχαλία

Η Μιχαλία Καραμισάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φιλαδέλφια της Αμερικής το 1974. Ως παιδί οικονομικών μεταναστών μεγάλωσε με την αμερικανική νοοτροπία αλλά με μεγάλη αγάπη για την πατρίδα της, την Ελλάδα.

Το 1988 επέστρεψε στην Ελλάδα και το 1992 αποφοίτησε από το λύκειο Πολυκάστρου.

Σπούδασε Υ/Η ( Προγραμματισμό Η/Υ ) σε ιδιωτική σχολή . Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά και είναι άριστα εξοικειωμένη στην χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Κιούρη Κυπαρίσση Απόστολο με τον οποίο έχει δύο παιδιά 16 και 11 ετών .

Επιθυμώντας να ενισχύσει οικονομικά τον τόπο καταγωγής της , από το 1993 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της μαζικής εστίασης στο Πολύκαστρο όπου με την συνεχή στήριξη του κόσμου γνωρίζει ανοδική επιχειρηματική πορεία μέχρι και σήμερα. Από το 2007 ασχολείται και με την διοργάνωση γάμων- βάπτιση.

Ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα το 2003 ως υποψήφια δημοτικού συμβούλου στις δημοτικές εκλογές του δήμου Πολυκάστρου με το συνδυασμό Ανεξάρτητη Κίνηση με επικεφαλή υποψήφιου δήμαρχο τον Δημήτρη Κουλίνα όπου εκλέγεται πρώτη αναπληρωματική με ανεξάρτητο συνδυασμό.

Το 2007 με τον ίδιο συνδυασμό βάζει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του Δήμο Πολυκάστρου .

Το 2012 υποψήφια σύμβουλος στο επιμελητήριο του Κιλκίς .

Εκπροσωπεί μια δυναμική γενιά η οποία δίνει καθημερινό αγώνα στο χώρο εργασίας, ξέρει να μάχεται, να παράγει και να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα του τόπου.

 

Συγχαρητήριο μήνυμα

Δημάρχου Κιλκίς

Φίλε Ανδρέα,

Δέξου τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σου ως νέου Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς.

Είμαι βέβαιος ότι η εργατικότητά σου, η συνέπεια αλλά και η εμπειρία που έχεις αποκτήσει στις αυτοδιοικητικές υποθέσεις θα σταθούν πολύτιμα εφόδια στη θεσμική σου θέση.

Σου εύχομαι καλή δύναμη στα νέα σου καθήκοντα και προσβλέπω στη συνεργασία σου για το κοινό καλό και συμφέρον του τόπου μας.

Με εκτίμηση

Δημήτριος Σισμανίδης

Δήμαρχος Κιλκίς