Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 3:16:00 πμ
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 14:11

Βεργίδης σε Κυριακίδη: Επιλέγω την οδό της συνεργασίας, μακριά από ανούσιες και διχαστικές νοοτροπίες

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση- απάντηση σε κριτική που δέχθηκε από τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς αναφορικά με τη (μη) συμβολή της ΠΕ Κιλκίς στο έργο της αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

 

Το σχετικό ρεπορτάζ με τις ευθείες βολές Κυριακίδη σε Βεργίδη καταχωρίστηκε σε αποκλειστικό δημοσίευμα  των εφημερίδων ΠΡΩΙΝΗ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ και στην ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr.

H δήλωση-απάντηση Βεργίδη έχει ως εξής:

“Η λεκτική επίθεση του δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη κατά του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, εμού προσωπικά και κατ’ επέκτασιν κατά των υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού της Π.Ε Κιλκίς, στη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, μας θλίβουν και προκαλούν δυσάρεστη εντύπωση όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στους πολίτες του νομού μας.
Πολύ δε περισσότερο όταν οδηγεί σε ανούσιες διαμάχες ή και αντιπαραθέσεις, όταν αυτό που πρέπει και χρειάζεται είναι η συνεργασία των ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού για την επίτευξη του στόχου της ευημερίας των πολιτών.
Εμείς, συνεχίζουμε και εργαζόμαστε σταθερά στην κατεύθυνση αυτή της συνεργασίας, της ενότητας δίχως διχαστικές γραμμές ή νοοτροπίες οι οποίες όχι μόνο δεν τιμούν, αλλά, πρωτίστως προσβάλλουν όσους τις επιλέγουν.
Εφόσον κάποιοι επιλέγουν να τοποθετούνται με ειρωνεία απέναντί μας, τότε θα τους παροτρύναμε πριν το κάνουν να ενημερωθούν αρκούντως και καταλλήλως για το εάν όλα όσα δηλώνουν έχουν στέρεη βάση. Διότι, αρκεί και μια μόνο λανθασμένη πληροφορία ή κάτι που δεν γνωρίζουν για να τους διαψεύσει”.