Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 2:29:19 μμ
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 21:02

Δωρεάν διανομή φρούτων σε ωφελούμενους του (Τ.Ε.Β.Α.), τρίτεκνους και πολύτεκνους

Εντείνεται η κοινωνική πολιτική του Δήμου Κιλκίς  με την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κανονισμών, πέραν της υποχρεωτικής συμμετοχής του σε αυτούς, που  λειτουργούν υποστηρικτικά προς τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας αξιοποιούν το προσωπικό και την πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την υλοποίηση των προγραμμάτων Τ.Ε.Β.Α. και κάρτας σίτισης και  υλοποιούν πρόγραμμα διανομής φρούτων σε προαιρετική εφαρμογή  ευρωπαϊκού κανονισμού.


Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί δωρεάν διανομή φρούτων (ροδάκινα και δαμάσκηνα – βανίλιες) στους ωφελούμενους του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους'' (Τ.Ε.Β.Α.) και σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, κατ' εφαρμογήν του καν. της Ε.Ε. 2016/321 της επιτροπής σχετικά με τη θέσπιση συμπληρωματικών προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών.
Η διανομή θα γίνει στο πρώην δημόσιο ΚΤΕΟ Κιλκίς (1,5 χλμ. Κιλκίς – Μεταλλικού) την Τετάρτη 21,   Πέμπτη 22,  Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί  τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου  από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Η διανεμόμενη ποσότητα ροδάκινων είναι 12 τόνοι ενώ ισάριθμη είναι  και η ποσότητα δαμάσκηνων (βανίλιων).
Προϋποθέσεις διανομής προς τους ωφελούμενους: Προσκόμιση βιβλιαρίου κοινωνικής ασφάλισης ή άλλου δημόσιου εγγράφου από το οποίο να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. Αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Σύμφωνα με όσα ορίζονται στο πρόγραμμα, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δε δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως, το προϊόν μπορεί να παραληφθεί από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής ή με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους που έχουν τα προϊόντα, είναι πιο εξυπηρετικό,
οι ωφελούμενοι να έχουν μαζί τους σακούλες.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Για το Δήμο Κιλκίς: 23413 52283, για τη ΚΔΕΚ: 23413 52216.