Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 8:47:21 μμ
etpa
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 21:55

Εβδομάδα δωρεάν προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για μαθητές των Δημοτικών

Συντάκτης:

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας επιδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την παιδική υγεία και ευεξία διοργανώνουν με την αγαστή συνεργασία του Οργανισμού ''Χαμόγελο του Παιδιού'' και του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, εβδομάδα  δωρεάν προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης του Κιλκίς από τη Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.


Στο πλαίσιο της εβδομάδας δωρεάν προληπτικής  ιατρικής και οδοντιατρικής, κινητή μονάδα του πολυϊατρείου ''Ιπποκράτης'' θα βρίσκεται στην πλατεία Ειρήνης από τις 8:30 π.μ. έως τις 16:30 όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν, σε μια επίσκεψη, σε προληπτικό, οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο.
Στους μαθητές που θα υποβληθούν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, θα παραδοθεί ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς και κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Οι εξετάσεις αφορούν και ασφαλισμένα και ανασφάλιστα παιδιά.  
Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντατρικής στοχεύει στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης προς τα παιδιά. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει το ''Χαμόγελο του Παιδιού'' με τα ως άνω Υπουργεία, και εφαρμόζεται σε συνεργασία με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους.