Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 7:11:11 μμ
etpa
Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016 21:45

Έγγραφη διαμαρτυρία με πρόταση του Λ. Παζαρτζικλή

Συντάκτης:

Την έντονη διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς θα μεταφέρει σήμερα στον Υπουργό Υγείας ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης.
Το θέμα ήγειρε στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής που κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος διαμαρτυρίας προς έγκριση, όπου αναφέρονται τα εξής:  Το Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτύρεται εντονότατα και καταγγέλλει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια με την αποστέρησή του από κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες, σε βαθμό που ακυρώνουν την αποστολή του.


Ενόψει της τεράστιας επιβάρυνσης που δέχεται με τη νοσηλεία εκατοντάδων προσφύγων είναι ακατανόητη και πέραν πάσης λογικής η μείωση του προϋπολογισμού του, μοναδικού στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, αν και ήταν γνωστό από πέρυσι ότι δεχόταν μεγάλο αριθμό ασθενών προσφύγων λόγω της ανοιχτής πληγής της Ειδομένης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς ζητά την άμεση ενίσχυση του προϋπολογισμού κατά 2 εκατ. ευρώ και την πρόσληψη ιατρών, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο ψηφίσματος αποδέχθηκε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Βασίλης Τριανταφυλλίδης που παρίστατο στη συνεδρίαση Επί της ουσίας   λάβει τη μορφή επιστολής διαμαρτυρίας που θα επιδώσει σήμερα στον κ. Ξανθό ο Δήμαρχος Κιλκίς.