Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 3:04:13 πμ
etpa
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 23:15

Εξ ιδίων και με το φιλότιμο των εργαζομένων η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας

Συντάκτης:

Σ’ έναν πραγματικό μαραθώνιο εξελίσσεται η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας του δήμου Κιλκίς, αξιοποιώντας τα μηχανήματα και το προσωπικό του δήμου και όχι ιδιώτες εργολάβους.
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες με τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είχαν σαν αποτέλεσμα και την καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας του δήμου στο μέγιστο βαθμό, ενώ δεν ήταν δυνατή και η άμεση αποκατάστασή τους, αφού μέχρι πρόσφατα τα νερά δεν είχαν υποχωρήσει, ενώ και ο δήμος πάλευε για την αποκατάσταση σοβαρών ζημιών στο οδικό δίκτυο.


Ουσιαστικά η μάχη του δήμου και των εννέα χειριστών των μηχανημάτων για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στα δημοτικά διαμερίσματα ξεκίνησε αμέσως μετά το Πάσχα με γρήγορους ρυθμούς και εξαντλητική δουλειά και ωράρια από τους χειριστές.
Η εξαιρετική δουλειά όλων των εργαζομένων του δήμου επισημάνθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Χριστόφορο (Ακη) Πιπερίδη, δημοτικούς συμβούλους και προέδρους Κοινοτήτων. Ο κ. Πιπερίδης ανέφερε πως «οι 11 χειριστές των μηχανημάτων έχουν κυριολεκτικά εξοντωθεί, δουλεύοντας ασταμάτητα εδώ και επτά μήνες για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο και τώρα για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας».
Από την αρχή της θητείας της νέας δημοτικής αρχής η Πολιτική Προστασία οργανώθηκε σε νέες βάσεις με πρωτοβουλία του κ. Πιπερίδη και τη στήριξη του δημάρχου. Η οργάνωση αυτή συνέβαλε στο να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα που δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Σισμανίδης, όλη η προσπάθεια γίνεται μόνο με τα μηχανήματα και τους εργαζομένους του δήμου, χωρίς να δοθεί ούτε ένα ευρώ σε εργολαβία, χωρίς επιβάρυνση του ταμείου του δήμου.
Ασταμάτητα εργάζονται οι χειριστές με τα 4 γκρέιτερ, τα 4 φορτηγά, τα 3 τζισιμπί και τη μια μπουλντόζα του δήμου. Ο σχεδιασμός έγινε στη βάση και το πώς προχωρά ο θερισμός στα όρια του δήμου, γι’ αυτό και τελευταίες αφέθηκαν οι δημοτικές ενότητες Κιλκίς και Κρουσσών, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου. Ηδη έχει αποκατασταθεί η αγροτική οδοποιία στη Δ.Ε. Μουριών, σε λίγο ολοκληρώνεται η Δ.Ε. Γαλλικού, ακολουθούν αυτές της Πικρολίμνης, Χέρσου και Δοϊράνης στις αρχές Μαΐου.