Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:54:02 πμ
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 17:05

Επίσκεψη ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος επισκέφθηκε σήμερα στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και είχαν μια πολύ χρήσιμη συνεργασία για θέματα της τοπικής πολιτικής.

 

Ο Δήμαρχος Κιλκίς εστίασε στην ενημέρωσή του προς τον ευρωβουλευτή στα γενικά χαρακτηριστικά του Δήμου Κιλκίς και στην υψηλή απορροφητικότητα πόρων που έχει επιτύχει έχοντας ενταχθεί σε πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα με μεγάλα έργα υποδομών μέσα στην τελευταία τετραετία.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος έδειξε ενδιαφέρον για τις επιδόσεις του Δήμου Κιλκίς στην διαχείριση των απορριμμάτων, στην ανακύκλωση και στα μέτρα ενεργειακής εξοικονόμησης που εφαρμόζει, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος κατά 23,22% στον Δήμο και κατά 28% στην ΔΕΥΑΚ αντίστοιχα, ενέργειες που θα ενταθούν με τον εκσυγχρονισμό του οδοφωτισμού σε όλον τον Δήμο ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολύ καλή θέση που έχει ο Δήμος Κιλκίς στον οικονομικό τομέα. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος θα διεκδικήσει και πάλι, για δεύτερη φορά την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών στις επικείμενες ευρωεκλογές, δήλωσε ότι επιθυμεί να έχει πιο στενή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή προκειμένου να αξιοποιήσει και νέα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα.

Με την ευκαιρία της πρώτης επίσκεψης του κ. Κυμπουρόπουλου στον Δήμο

ο κ. Κυριακίδης του προσέφερε στα αναμνηστικά δώρα το έμβλημα του Δήμου Κιλκίς

και το Λεύκωμα της Δοϊράνης στις τέσσερις εποχές του χρόνου, για την οποία όπως και για το σπήλαιο του Κιλκίς, ο ευρωβουλευτής έκανε πολύ θετικές κρίσεις. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Χατζηαποστόλου, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπαλάσκας και Θεμιστοκλής Κοσμίδης και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Παιδείας, Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης Ελένη Πατλάκη.