Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 1:06:34 μμ
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016 20:13

Γερή και ασφαλής γέφυρα από κιλκισιακά χέρια και μυαλά

Η νέα γέφυρα Τερπύλλου παραδόθηκε επισήμως στην κυκλοφορία την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου από τη Δημοτική Αρχή Κιλκίς. Τα εγκαίνια της νέας γέφυρας, που κοσμεί την έδρα της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών, τέλεσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης,  ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου και στην ανάληψη από πλευράς Δημοτικής Αρχής της ευθύνης κατασκευής του. Η παλιά γέφυρα της Τερπύλλου υποχώρησε το φθινόπωρο του 2014 από τις εκτεταμένες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή με συνέπεια την καταστροφή των υποδομών της και την αποκοπή της οδικής επικοινωνίας με επτά οικισμούς στη δυτική πτέρυγα των Κρουσσών.


Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς όπως τόνισε ο κ. Σισμανίδης θεράπευσε σταδιακά τις ζημίες που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο ενώ για την περίπτωση της γέφυρας προχώρησε σε ειδικό σχεδιασμό καθώς ο Δήμος Κιλκίς δεν είχε ούτε την επιτρεπτή οικονομική υποστήριξη από την Πολιτεία, ούτε και την πολυτέλεια του χρόνου για να περιμένει πότε θα εκδηλώσει την αρωγή της. Τη μελέτη του έργου ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς η οποία και ανταποκρίθηκε επιτυχώς στις τεχνικές δυσκολίες του αντικειμένου της γεφυροποιίας ενώ οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας ξεκίνησαν το Μαϊο του 2015 και ολοκληρώθηκαν με ταχείς ρυθμούς.
Η νέα γέφυρα της Τερπύλλου ενώνει την έδρα της  Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών με Πλαγιοχώρι, Κοκκινιά, Μελισσουργειό, Παρόχθιο, Ποντοκερασιά, Άγιο Μάρκο και Άγιο Αντώνιο. ‘’ Παραδίδουμε τη νέα γέφυρα της Τερπύλλου στην κυκλοφορία και στους δημότες μας με υπερηφάνεια και ικανοποίηση’’ είπε ο κ. Σισμανίδης σημειώνοντας ότι το έργο πιστοποιεί τις σχέσεις συνεργασίας Δήμου Κιλκίς και πολιτών του, που στηρίζονται όπως τα θεμέλια της γέφυρας, στην εμπιστοσύνη, στην ασφάλεια, σε μια γερή κατασκευή.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε  στους Αντιδημάρχους κ.κ. Ε. Αναστασιάδου και Θ. Βαφειάδη, στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π. Αποστολίδη για τη μελέτη και παρακολούθηση των εργασιών του έργου, στον εργολάβο για την καλή εκτέλεσή του και τέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς που ομοφώνως ενέκρινε άμεσα την απαιτούμενη χρηματοδότηση και τις τεχνικές εργασίες διευκολύνοντας το έργο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τους Κ.Α.Π. επενδυτικών πόρων με πίστωση 537.700ευρώ.
Παρόντες στην τελετή εγκαινίων της νέας γέφυρας, που ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον τοπικό ιερέα, πατήρ Γεώργιο, ήταν ο βουλευτής  ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Θωμαϊδης  ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γ. Τσογγίδης, οι Αντιδήμαρχοι Ελ. Αναστασιάδου, Θ. Βαφειάδης, Α. Μανουσαρίδης, Α. Νικολαϊδης, Χ. Πιπερίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αικ. Γιαννακούλα – Ζιούτα, Γ. Μπαλάσκας, Α. Πογέλης, Ι. Σισμανίδης, Γ. Αμανατίδης  Β. Καραμπίδης, Ν. Στανημερόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τερπύλλου Α. Σημαιοφορίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μ. Τσοπούλου, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Μάρκου και Αγίου Αντωνίου Λ. Καραπαναγιωτίδης, Αναβρυτού – Πλαγιοχωρίου Ν. Καρασαρίδης,  Άνω και Κάτω Θεοδωρακίων Α. Κουρπαλατίδης, Βάθης Σ. Κριτσιάνης  Γερακαριού – Παλατιανού Ι. Σιδηρόπουλος,  Επταλόφου Π. Αμοιρίδης Ευκαρπίας Ν. Ανδρεάδης, Ισώματος – Ριζανών Σ. Θρήσκος, Θεοδοσίων Δ. Κοστελίδης, Κεντρικού – Μαυροπλαγιάς Ν. Ηλιάδης Κοκκινιάς – Μελισσουργειού Ι. Χατζής, Παροχθίου – Ποντοκερασιάς Κ. Αμανατίδης, Τριποτάμου – Δίβουνου Σ. Πεχλιβανίδης, Φύσκας  Π. Γραμματικόπουλος  ο π. βουλευτής Θ. Πασσαλίδης ο πολιτευτής Σ. Καζαντζίδης και πλήθος κόσμου.