Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 3:15:34 μμ
Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 09:55

Η Παιονία γίνεται ακόμη πιο ισχυρή με την Δέσποινα Λαζαρίδου

Συντάκτης:

Ο Δημοτικός μας Συνδυασμός υποδέχεται στις τάξεις του την Δέσποινα Λαζαρίδου από την Γουμένισσα, η οποία ενώνει τις δυνάμεις της με τον Δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη και τους συνεργάτες του για μία Παιονία ακόμη πιο ισχυρή, στην πράξη!
Ως εκπαιδευτικός, απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονιας και στα Γιαννιτσά στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. 


Αντιλαμβάνεται τη συνεργασία με τους μαθητές της ως κοινωνικό λειτούργημα και ευθύνη, μιας και η παιδεία, εκτός από τη μεταλαμπάδευση γνώσεων, έγκειται στη διάπλαση προσωπικοτήτων και στον ενστερνισμό των προβληματισμών, των ονείρων και των στόχων των νεότερων. Μέσω της καθημερινής αλληλεπίδρασης μαζί τους, είναι μέρος μιας συνεχούς μαθητείας, μιας προσπάθειας για εξέλιξη και αυτοβελτίωση. 
Πέραν της επαγγελματικής της δραστηριότητας, έχει επιλέξει, επωφελούμενη από το γεγονός ότι ζει στην αρχοντική Γουμένισσα, να συνδράμει στη διάσωση της πλούσιας πολιτισμικής της κληρονομιάς, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ποντίων Γουμένισσας «Ο Διογένης ο Σινωπεύς». Μαζί με άλλους νέους, δραστήριους ανθρώπους, έχουν προσπαθήσει να αναβιώσουν ήθη και έθιμα, να συνδέσουν την παράδοση με το σήμερα, μέσα από δράσεις για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα και τον εθελοντισμό.
Η απόφασή της να εκπροσωπήσει τους συνδημότες της είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και αντίληψης της μεγάλης ευθύνης του εγχειρήματος. Αντιλαμβάνεται την προσπάθεια αυτή ως επόμενο βήμα σε μια πορεία ενασχόλησης με τα κοινά και μια δυνατότητα να προσφέρει μέσω μιας ευρύτερης πλατφόρμας δράσης, αντλώντας από όλα όσα έμαθε και μαθαίνει καθημερινά μέσα από το εκπαιδευτικό και κοινωνικό της έργο.
Η Δέσποινα Λαζαρίδου είναι υποψήφια στην Δ.Ε. Γουμένισσας.

ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ