Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, 12:01:55 πμ
etpa
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 23:04

Η παράταξη Τζιτζικώστα εκλέγει μεταξύ Βεργίδη- Θωμαϊδη

Συντάκτης:

Την χηρεύουσα θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, μετά τον θάνατο του Περικλή Κολότσιου, θα καλύψει με ψηφοφορία η παράταξη των εκλεγμένων συμβούλων του Απόστολου Τζιτζικώστα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας σε ειδική ψηφοφορία. Παρότι την Πέμπτη έχει συγκληθεί συνεδρίαση του οργάνου δεν είναι ακόμα γνωστό θα προταχθεί ως θέμα η εκλογή νέου αντιπεριφερειάρχη ή θα μετατεθεί χρονικά για την επόμενη εβδομάδα.


Υποψήφιοι για τη θέση είναι οι δυο περιφερειακοί σύμβουλοι Ανδρέας Βεργίδης και Παύλος Θωμαΐδης. Μέχρι τώρα δεν έγινε γνωστή ενδεχόμενη συμφωνία των δυο και εικάζεται ότι και οι δυο επιθυμούν να τεθούν στην κρίση των συναδέλφων τους.
Το εκλεκτορικό σώμα ανέρχεται σε 50 συμβούλους της παράταξης Τζιτζικώστα και μετά την εκλογή του αντιπεριφερειάρχη θα γίνει και η αναπλήρωση της μιας θέσης περιφερειακού συμβούλου. Τη θέση θα καταλάβει η πρώτη επιλαχούσα των εκλογών, Μιχαλία Καραμισάκη.
Υπενθυμίζουμε τα τελικά αποτελέσματα που εξέδωσε το πρωτοδικείο Κιλκίς:
Βεργίδης Ανδρέας 3.833
Θωμαϊδης Παύλος 3.373
Καραμισάκη Μιχαλία 2377
Τζαβέλλας Λεωνίδας 2310
Τζανόπουλος Άκης 1115
Εν τω μεταξύ με απόφαση του Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα καθήκοντα προσωρινού αντιπεριφερειάρχη Κιλκις ανατέθηκαν στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών  Γιάννη Μωυσιάδη, ο οποίος μάλιστα τη Δευτέρα βρισκόταν στην Π.Ε. Κιλκίς για τη διευθέτηση όποιων διοικητικών αναγκών είχαν προκύψει.