Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 6:34:00 μμ
etpa
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 19:40

Καποδίστριας vs Καλλικράτη

Συντάκτης:

Η δυσαρέσκεια από τη δυσκινησία του κεντρικού καλλικρατικού δήμου Κιλκίς και η καταλογιζόμενη σε αυτόν παραμέληση των αναγκών τους ωθεί πολίτες του βορινού τμήματος του δήμου να αναλάβουν πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη δημιουργία χωριστού δήμου.
Ενόψει της κινητικότητας περί τον Καλλικράτη την περασμένη Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μουριών συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν για το μέλλον  της περιοχής τους 11 πρόεδροι και σύμβουλοι  τοπικών κοινοτήτων.


Πρόκειται για αυτοδιοικητικά στελέχη των πρώην δήμων Σ. Μουριών, Δοϊράνης και Χέρσου (Αναστάσιος Σελαλματζίδης, Φίλιππας Κοτανίδης ....) που βρέθηκαν εκεί ύστερα από την κοινή παραδοχή ότι ο Καλλικράτης δεν προσφέρει τίποτα και αντιθέτως σηματοδότησε την εγκατάλειψή τους τόσο σε προβλήματα καθημερινότητας όσο και σε ευρύτερα αναπτυξιακά αιτήματα. Ουσιαστικά οι πρόεδροι και τα αυτοδιοικητικά στελέχη εκφράζουν τη γενικευμένη απογοήτευση που επικρατεί στους πολίτες των πρώην καποδιστριακών δήμων ότι η συγχώνευσή τους με το Κιλκίς χωρίς να προσθέσει ωφελήματα ενέτεινε την εγκατάλειψή τους. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ελλιπέστατη καθαριότητα των οικισμών, κάτι άλλωστε που παραδέχεται και η διοίκηση του δήμου Κιλκίς.
Οι 11 αυτοδιοικητικοί δεν συζητούν ακόμα για επίσημο αίτημα χωριστού δήμου, ούτε για τα όριά του, ούτε για την ονομασία του αν και ένας Δήμος Δοϊράνης θα αποτελούσε για πολλούς λόγους την  κοινή συνισταμένη πολλών προτάσεων.
Όμως συμφώνησαν να συνεχίσουν και να εμπλουτίσουν το διάλογό τους απλώνοντας τον και στους πολίτες δημότες. Όπως δηλώνουν θα συνεχίσουν την κινητοποίησή τους έως ότου ωριμάσει το αίτημα με την απαραίτητη τεκμηρίωσή του για να υποβληθεί αρμοδίως.
Το βέβαιον είναι ότι δεν στρέφονται εναντίον κάποιου, ούτε επιδιώκουν εντάσεις, αχρείαστες άλλωστε.
Επικαλούνται ήδη την τριετή δυσάρεστη εμπειρία από τον Καλλικράτη και αναζητούν τρόπους διεξόδου.
Το βέβαιον είναι πως μετά τη Γουμένισσα ανοίγει και άλλο μέτωπο κατά του Καλλικράτη στο νομό. Και ίσως ακολουθήσουν και άλλα.