Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 11:21:52 μμ
etpa
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 20:40

Ξεκινούν οι εργασίες για το δρόμο της εισόδου του Κιλκίς

Συντάκτης:

Περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ, όσα και η δαπάνη για τις απαλλοτριώσεις των ιδιοκτητών γης που θα καταληφθεί για τις ανάγκες κατασκευής του δρόμου: Είσοδος Κιλκίς-κόμβος Μαυρονερίου , κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ των ιδιοκτητών οι οποίοι δύνανται πλέον να τα εισπράξουν.


Μετά την εξέλιξη αυτή δρομολογείται η έναρξη των εργασιών και ήδη ο ανάδοχος εργολάβος στήνει εργοτάξιο στο μέσον της διαδρομής από τον κόμβο έως την Κρηστώνη, όπου και οι εργασίες είχαν κολλήσει επειδή δεν είχε επιλυθεί το θέμα της απαλλοτρίωσης.
Υπενθυμίζουμε ότι οι εργασίες στο τμήμα από την είσοδο του Κιλκίς μέχρι την Κρηστώνη (ύψος Κεραμικής) είναι προχωρημένες επειδή στο τμήμα αυτό ο ανάδοχος κατασκευαστής εργαζόταν σε δημόσια έκταση.
Τώρα πλέον απομένει και η επίλυση του προβλήματος με τον εργολάβο του έργου Νέας Σάντας – κόμβος Ασσήρου που έχει κηρυχθεί έκπτωτος από την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Η προθεσμία υποβολής ένστασης επί της απόφασης λήγει σήμερα 15 Οκτωβρίου, αλλά σε κάθε περίπτωση εντός 20ημέρου πρέπει εκ του νόμου να εκδικαστεί από την αρμόδια οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας.
Υπενθυμίζουμε ότι στο σχετικό διαγωνισμό δεύτερος μειοδότης αναδείχτηκε η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ, στην οποία θα ανατεθεί εφόσον τελεσιδικήσει η έκπτωση του αρχικού αναδόχου.