Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 5:20:49 μμ
etpa
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 20:03

Μεγάλη συμμετοχή μαθητών στην εβδομάδα δωρεάν προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής

Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με μεγάλη επιτυχία η εβδομάδα δωρεάν προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής στο Δήμο Κιλκίς. Πάνω από 400 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης επισκέφθηκαν το κινητό πολυϊατρείο ''Ιπποκράτης'' στην πλατεία Ειρήνης και υποβλήθηκαν σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο (παιδιατρικό, οδοντιατρικό, οφθαλμολογικό, ωτορυνολαρυγγολογικό, ορθοπεδικό) από τοπικούς γιατρούς που συνέδραμαν πρόθυμα στην υλοποίησή του.


Οι ιατρικές εξετάσεις αφορούσαν ασφαλισμένα και ανασφάλιστα παιδιά και μετά την ολοκλήρωσή τους παραδόθηκε στους γονείς και κηδεμόνες τους ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου για να λάβουν γνώση και οδηγίες για την  αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Η παρέμβαση στον τομέα της παιδικής υγείας πραγματοποιήθηκε με την οργανωτική υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς, του Οργανισμού ''Χαμόγελο του Παιδιού'', του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και των διευθυντών και εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης.
Ο Δήμος Κιλκίς αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια το ''Χαμόγελο του Παιδιού'' και ιδιαιτέρως τους γιατρούς Ελένη Αβραμίδου, Παναγιώτα Γκόλιαρη,Ευφροσύνη Καραγιώργη, Χριστίνα Μοσχοβίδου,Λεωνίδα Φούκα (οδοντίατροι)  Αντώνη Δημητριάδη, Αναστάσιο Ναούμη, Δέσποινα Κατσηκάρη, Ιωνίδα Τοντικίδου(παιδίατροι) Ελένη Μπερεδήμα,ΑθανάσιοΤσιραμπίδη(οφθαλμίατροι)  Βασίλειο Σαμοθρακίτη (ΩΡΛ) και Χρήστο Λυριτζή (ορθοπεδικό) για τη συνεργασία τους και το εθελοντικό πνεύμα που επέδειξαν με την ενεργή συμμετοχή τους στην εβδομάδα δωρεάν προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής. Θερμές ευχαριστίες αξίζουν και στους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς για την παραμονή τους στο χώρο της πλατείας Ειρήνης καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας  και στην εταιρία Falcon Security για τη φύλαξη του χώρου.
 Είναι δε ευνόητο ότι ανάλογες δράσεις που στοχεύουν  στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης προς τα παιδιά θα συνεχιστούν.