Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, 4:34:29 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Αρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Μεταξύ των δήμων αυτών βρίσκονται και οι δήμοι Κιλκίς και Παιονίας.

Ο αδελφοποιημένος με το Δήμο Κιλκίς Δήμος Λατσιών Κύπρου προτίθεται να φιλοξενήσει δωρεάν δέκα μαθητές της ε' και στ' τάξης Δημοτικών Σχολείων  του Δήμου Κιλκίς  στην θερινή δημοτική κατασκήνωσή του που λειτουργεί στην ορεινή κοινότητα Αγριδιών.
Η περίοδος φιλοξενίας είναι εξαήμερη ( σε σειρές από τις 25 Ιουνίου έως τις 6 Αυγούστου 2018) και  προτείνεται για τα παιδιά να συνοδεύονται από άτομο που θα εκτελεί χρέη ομαδάρχη.

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 23:01

Οικογενειακή γιορτή στο ΚΑΠΗ του Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Μια πολύ ζεστή εκδήλωση πραγματοποίησε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) για τα μέλη του ΚΑΠΗ  λίγες μέρες πριν από τις γιορτές του Πάσχα στο α' εντευκτήριο του ΚΑΠΗ Κιλκίς.
Οι ηλικιωμένοι αντάλλαξαν ευχές, θυμήθηκαν παλιά πασχαλινά έθιμα και μοιράστηκαν την προσμονή των συγγενικών τους προσώπων για τις ημέρες του Πάσχα.

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Divani – Karavel πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 17 – 19 Απριλίου η έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων  Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.)  και το κοινό έκτακτο συνέδριο του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).

Ο Δήμος Κιλκίς εκπονεί «Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας»  στο πλαίσιο ενός στοχευμένου σχεδιασμού για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του. Πρόκειται για μία παρέμβαση βάσει της οποίας  θα επιλεγούν και θα ιεραρχηθούν προτάσεις με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας.

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 22:17

Εορτασμός της Μάχης των Ευζώνων

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό τιμήθηκε η 77η επέτειος της «Μάχης των Ευζώνων» της 25ης Απριλίου 1941.
Το πρωί της Παρασκευής, 13 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου  κ.κ. Δημητρίου ενώ ακολούθησε Δοξολογία και αρχιερατικό μνημόσυνο.

Ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Χρήστος Γκουντενούδης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη ζητώντας του την απαλλαγή των κατοίκων αλλά και όσων εργάζονται στην περιοχή πέριξ του σταθμού διοδίων των Ευζώνων από την καταβολή τελών διοδίων.

Σε εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης (ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/8-2-2018) που αφορά την εφάπαξ χορήγηση ειδικού επιδόματος σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα που είναι αποσυνδεδεμένα από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας,  η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας  του δήμου Κιλκίς ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις πολιτών για τη χορήγηση του ειδικού επιδόματος αυτού με σκοπό την επανασύνδεσή τους στην παροχή ρεύματος.

Παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπιου Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθούν φέτος, στον Δήμο Παιονίας του Νομού Κιλκίς, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από τη Μάχη του Σκρα. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες μάχες του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, η οποία έκρινε οριστικά την τύχη της Ελληνικής Μακεδονίας. Σ’ αυτήν πολέμησαν οι Μεραρχίες Κρήτης, Αρχιπελάγους και Σερρών και είχαν αληθινή εκατόμβη θυμάτων.  

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Παιονίας και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με την υποστήριξη του Παραρτήματος Μακεδονίας του Ιδρύματος.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 22:38

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα για ΠΑΘΕ

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Βεργίδη. Η σύσκεψη είχε ως μοναδικό θέμα την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και δεκαετίες στο τμήμα της ΠΑΘΕ από Πολύκαστρο μέχρι τον κόμβο Χαλάστρας μήκους 44,2χλμ και το οποίο στερείται διαχωριστικού διαζώματος με αποτέλεσμα τα πολλά θανατηφόρα τροχαία κατόπιν μετωπικών συγκρούσεων. Ως γνωστόν σε 2 τροχαία εντός μιας εβδομάδας πρόσφατα (26/3 και 5/4) έχασαν τη ζωή τους 6 άτομα.