Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 1:03:02 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 23:26

Πρόγραμμα Εμποροπανήγυρης Κιλκίς

Συντάκτης:

Από το δήμο Κιλκίς ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα της Εμποροπανήγυρης, που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 10 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης.

Το πρόγραμμα παρουσιάζεται στο φυλλάδιο του δήμου:

Η λειτουργία ασφαλών παιδικών χαρών με προδιαγραφές που πόρρω απέχουν από εκείνες που γνωρίσαμε κατά το παρελθόν δημιούργησε  πολλά προβλήματα στους υφιστάμενους χώρους σχεδόν σε όλους τους δήμους της χώρας. Στο Κιλκίς σταδιακά αποδίδονται οι νέες παιδικές χαρές καθώς καμιά δεν πληρούσε τις προδιαγραφές αυτές.
Τούτο' αυτό ισχύει και για την Παιονία. Όπου με εισαγγελική εντολή απαγορεύτηκε η λειτουργία παιδικών χαρών σε 49 τοποθεσίες όπου προϋπήρξαν.

Συνεδριάζει την Τρίτη 29 Αυγούστου  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας, ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1 Καθορισμός δημοτικών τελών οικον. Έτους 2018.
2 Έγκριση τεχνικού προγράμματος έτους 2018.
3 Έκθεση εσόδων – εξόδων Α΄ εξαμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού οικ. Έτους 2017.

Ύστερα από την τρίμηνης διάρκειας απόλυσή τους οι συμβασιούχοι καθαριότητας του δήμου Κιλκίς θα επαναπροσληφθούν με νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας η σχετική πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη θα ενταχθεί στα θέματα ημερήσιας διάταξης της προσεχούς συνεδρίασης του σώματος που είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Σεπτεμβρίου (4 Σεπτεμβρίου) και αναμένεται να εγκριθεί.

Ο Δήμος Παιονίας προέβη στην προμήθεια δύο απορριμματοφόρων για την ενδυνάμωση του υφιστάμενου στόλου στην υπηρεσία της καθαριότητας.

Τα δύο αυτά πετρελαιοκίνητα οχήματα μάρκας Mercedes Benz και ωφέλιμου φορτίου 12 περίπου τόνων έκαστο με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας, έρχονται να συμπληρώσουν το στόλο του Δήμου Παιονίας ο οποίο προσφάτως είχε ενισχυθεί και με άλλα πέντε ημιφορτηγά για την τεχνική υπηρεσία και την καθαριότητα.

Μήνυση κατ' αγνώστων κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κιλκίς (Δ.Ε.Υ.Α.Κ) Ελένη Αναστασιάδου για τη δολιοφθορά που υπέστησαν οι καλωδιώσεις στα φίλτρα της Αντιγόνειας με συνέπεια δύο οικισμοί της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών ( Αντιγόνεια και Μυλοχώρι ) να μείνουν για αρκετές ώρες χωρίς νερό.

Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017 21:27

Κιλκίς, μια μελλοντική έρημος!

Συντάκτης:

Η μετατροπή των εύφορων εδαφών σε έρημο, με κύριο ένοχο τον άνθρωπο, πλήττει σοβαρά πάνω από 100 χώρες στον κόσμο. Προκαλεί εξάντληση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού, διάβρωση και κατολίσθηση των εδαφών, καθώς και πλημμύρες.
Στη χώρα μας, το ένα τρίτο των εδαφών υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης.
Έκταση περίπου 19 εκατομμυρίων στρεμμάτων, στην Ευρώπη, αντιμετωπίζει προβλήματα ερημοποίησης.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 21 Αυγούστου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 13:05

Στο Κιλκίς σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Συντάκτης:

Στις εκδηλώσεις, σε Κιλκίς και Ημαθία, για την Κοίμηση της Θεοτόκου θα συμμετέχει σήμερα και αύριο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σήμερα Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017, στις 20.00’ ο κ. Τζιτζικώστας θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις των εγκωμίων του επιταφίου της Παναγίας και στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας Κιλκισσιώτισας, στο Κιλκίς και στις 22.00’ θα μεταβεί στα Λιβάδια Κιλκίς (Μεγάλο Λιβάδι), όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Λιβαδιωτών, που είναι αφιερωμένες στην Παναγία.

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 10:20

Ρύθμιση οφειλών στο δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Η Αντιδημαρχία Οικονομικών του Δήμου Παιονίας ανακοινώνει προς του δημότες τα κάτωθι:

Καλούνται όσοι δημότες οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δήμο Παιονίας να υποβάλλουν αίτηση ρύθμισης από 21/8/2017 έως και 30/11/2017.

Σύμφωνα με τον Ν. 4483/2017, οι οφειλές μπορούν να καταβληθούν είτε εφ’ άπαξ δίχως οιαδήποτε προσαύξηση, είτε να ρυθμιστούν σε δόσεις (έως 100) καταβάλλοντας μικρό μέρος των προσαυξήσεων (με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ).

Η ένταξη των οφειλετών στην ανωτέρω ρύθμιση αναστέλλει κάθε ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων από το Δήμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.