Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 8:39:21 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης ανακοινώνεται ότι από αύριο Πέμπτη 6 Ιουλίου θα  επαναλειτουργήσουν οι τρεις ρομποτικοί κάδοι της πόλης. Οι ρομποτικοί κάδοι  που είναι τοποθετημένοι στις οδούς Αγίου Γεωργίου, Περικλέους και στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Κ. Γαβριηλίδη, επισκευάστηκαν από ειδικό συνεργείο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι για την απόθεση αστικών απορριμμάτων.

Έκπληκτος και οργισμένος δηλώνει ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης με τις δηλώσεις Γιάννη Μπαλάφα ότι η Νέα Καβάλα δεν κλείνει και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις τόσο του ίδιου όσο και του Υπουργού Γιάννη Μουζάλα ότι θα κλείσει.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο της περιοδείας του στο ν. Κιλκίς ο κ. Μπαλάφας έδωσε συνέντευξη τύπου, στην οποία παραβρεθήκαμε μόνο οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ και η ΠΡΩΙΝΗ και δημοσιεύσαμε αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις δηλώσεις που προκαλούν την οργή του κ. Γκουντενούδη.
Είπε ο κ. Μπαλάφας, όταν του θέσαμε την ερώτηση "γιατί δεν κλείνει η Νέα Καβάλα".

Απάντηση στα όσα υποστήριξε ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, με δήλωσή του στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού ΕΙΔΗΣΕΙΣ, για την ανάπλαση της 21ης Ιουνίου δίνει ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και επισημαίνει:
«Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ''Πρωινή'' το οποίο φιλοξενεί δήλωση του πρώην Δημάρχου Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα  για την ανάπλαση της 21ης Ιουνίου, βάσει της οποίας επιχειρείται η μείωση των ενεργειών της σημερινής Δημοτικής Αρχής επί του συγκεκριμένου έργου, θεωρούμε σκόπιμο να διευκρινίσουμε ότι:

Αλλαγή φρουράς στο προσωπικό καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με διαπιστωτικές πράξεις του Δημάρχου Κιλκίς εντός των προσεχών ημερών καταγγέλλεται η ανανέωση της σύμβασης και για τους 53 συμβασιούχους του δήμου.
Ήδη την πρακτική αυτή εφάρμοσαν μεγάλοι δήμοι όπως ο δήμος Αθηνών, ο δήμος Νεάπολης Πυλαίας κ.α. ενώ σε μια προσπάθεια κοινής πολιτικής  συνεδριάζει  σήμερα  Παρασκευή η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εξελίξεις αυτές, απότοκες της πρόσφατης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  επιφέρουν ανακατατάξεις στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Κιλκίς όπου το μόνιμο προσωπικό των 49 υπαλλήλων δεν αρκεί να καλύψει τις ανάγκες.

Ενημερωτική σύσκεψη στο Δημαρχείο Κιλκίς  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μπαλάφα στο Κιλκίς.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο βουλευτής ν. Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης  ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κιλκίς Παύλος Τονικίδης και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο πρώην δήμαρχος -και νομάρχης- Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας παρενέβη στο θέμα της ανάπλασης της 21ης Ιουνίου και με αποκλειστική δήλωσή του στην εφημερίδα μας τονίζει:

Κυριακή, 02 Ιουλίου 2017 17:21

Γκουντενούδης vs Μπαλάφα

Συντάκτης:

Σφοδρή επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα εξαπέλυσε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης. Ο  κ. Δήμαρχος με αφορμή της επίσκεψη του κ. Μπαλάφα στο νομό και το κέντρο φιλοξενίας Νέας Καβάλας κατηγορεί τον υπουργό ότι απαξίωσε να επισκεφθεί το Δημαρχείο και να συζητήσουν τα σημαντικά θέματα αρμοδιότητας υπουργού, ενώ υπενθυμίζει ότι δεν είχε απαντήσεις σε καίρια θέματα όπως το κλείσιμο κέντρου της Νέας Καβάλας και η καταβολή των αποζημιώσεων σε πληγέντες δημότες.

Μια παλιά «αλατιέρα» της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί με εξαιρετικά χρήσιμα αποτελέσματα.

Θα είναι η σφραγίδα μου στην πόλη του Κιλκίς, καμαρώνει ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης από τώρα και καθώς η μελέτη του έργου ανάπλασης της 21ης Ιουνίου (από φανάρια σε φανάρια) βαίνει προς την ολοκλήρωσή της.
Μέσα στο 2017 θα δημοπρατήσουμε το έργο με 1,9 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους. Δεν εξαρτόμαστε από κανέναν. Έχω τη βεβαιότητα ότι μέσα στο 2018 τα έργα θα ξεκινήσουν κι ας ελπίσουμε ότι στη δημοπρασία θα αναδειχθεί ανάδοχος κάποιος συνεπής εργολάβος για να μην υπάρξουν τα γνωστά προβλήματα που σε τόσα έργα παρουσιάστηκαν, συνεχίζει ο κ. Σισμανίδης, μιλώντας στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Παρότι τυπικά οι συμβασιούχοι απέχουν από την εργασία τους, σε Κιλκίς, Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Γουμένισσα και Ευρωπό η κατάσταση δεν θυμίζει σε τίποτα τα "βουνά" σκουπιδιών που "χρωματίζουν"  ήδη τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.