Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 12:49:14 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Διεκδίκησης Νέου Δήμου στην Π.Ε. Κιλκίς με έδρα τη Γουμένισσα, σύσκεψη αιρετών εκπροσώπων της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας και των Τοπικών Κοινοτήτων με την προσθήκη αιρετών της Τοπικής Κοινότητας Πολυπέτρου μετά από δικό της αίτημα.
Η Συντονιστική Επιτροπή ενημέρωσε εξονυχιστικά για το ιστορικό, τις δράσεις, τις επαφές και τις δραστηριότητές της. Όρισε εξαρχής το λόγο της συγκέντρωσης:

Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 18:59

Πρόσληψη 34 ατόμων στο Δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Την πρόσληψη με επιλογή τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων, με σύμβαση δίμηνης χρονικής διάρκειας, ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας, για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου ανακοίνωσε ο Δήμος Παιονίας.
Η αναλυτική ανακοίνωση του δήμου δημοσιεύεται στο φύλλο του Σαββάτου της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς.
Συγκεκριμένα, η πρόσληψη αφορά 7 άτομα, ΔΕ Οδηγοί απορριμματοφόρου και ανακύκλωσης, 25 ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας- συνοδοί απορριμματοφόρου και 2 ΔΕ Ηλεκτρολόγοι.

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Γουμένισσας, υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και με τη συνέργεια της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου και της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., πραγματοποιήθηκε η επιστημονική παρουσίαση των εργασιών του
Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού» της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Διεπιστημονικής Συνεργασίας: «Αποκατάσταση και Επανάχρηση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων» με αντικείμενα ενδιαφέροντος το παλαιό μεταξουργείο Χρυσαλίς, 2 οικείες – οινοποιεία, 2 αστικά κτίρια της κεντρικής πλατείας και ο δημόσιος χώρος της πλατείας Θάνου Ζελέγκου.

Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη της ημέρας, τιμήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 η 99η Επέτειος της Μάχης του Σκρα στον ομώνυμο ορεινό οικισμό της Παιονίας. Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη κ. Βησσαρίωνα.

Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 19:47

Μεγάλα έργα στην Παιονία

Συντάκτης:

Σημαντικά έργα που βελτιώνουν τις υποδομές και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των δημοτών της Παιονίας μπαίνουν στη σειρά καθώς η δημοτική αρχή προγραμματίζει είτε την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ είτε προχωρεί τις διαδικασίες για δημοπράτησή τους.
Σημαντικότερο όλων από πλευράς ύψους προϋπολογισμού είναι το έργο της εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού στη Γουμένισσα. Ο Δήμαρχος Χρ.  Γκουντενούδης  εκτιμά ότι η σχετική πρότασή του δήμου, προϋπολογισμού 3,5 εκατ.  ευρώ έχει όλες τις προδιαγραφές να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ καθώς η ιστορική Γουμένισσα δικαιούται ένα έργο απολύτως απαραίτητο και συμβατό με την ανάγκη να διαφυλαχθεί το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Κιλκίς και η Κοινωφελής Δημοτική  Επιχείρηση Κιλκίς  (ΚΔΕΚ) ως Εταίροι της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ,  την Τρίτη 16 Μαΐου  2017 ώρα  10:00 π.μ. - 16:00 μ.μ.  και  την Τετάρτη 17 Μαΐου  ώρα 09:00 π.μ. - 15:00 μ.μ., θα πραγματοποιήσουν για τους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκριθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Υποδομής (ΤΕΒΑ) διανομή των εξής τροφίμων:

Όταν με το καλό , Κύριος οίδεν πότε- καταστεί η χώρα αυτή μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, θα έχουν να διηγούνται οι επίγονοί μας άφθονες ιλαροτραγωδίες  για όσα φαιδρά διαδραματίστηκαν στον τόπο τους. Και μεταξύ των φαιδροτήτων που θα διηγούνται αναμφίβολα πρωτεύουσα θέση θα κατέχει η τύχη των συμβασιούχων στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας εν σωτηρίω έτει 2017.
Γράφαμε και πριν δυο εβδομάδες! Η κυβέρνηση επέβαλε δια νόμου στο τέλος του 2016 την παράταση των συμβάσεων, επισείοντας ακόμη και πειθαρχικές διώξεις για όσους δημάρχους αρνούνταν. Το έπραξε κιόλας με τελευταίο κρούσμα τη δίωξη κατά δημάρχου της Κ. Μακεδονίας.

Ο Δήμος Παιονίας ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 16-5-2017 ώρα 09:00 π.μ. - 02:00 μ.μ.  και  την Τετάρτη  17-5-2017 ώρα 09:00 π.μ. - 02:00 μ.μ. διανομή ειδών παντοπωλείου (συνολικά δεκαέξι είδη), κρέατος (χοιρινού και βόειου), τυριού και κασεριού στους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκριθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Υποδομής  για  το Ταμείο  Ευρωπαϊκής  Βοήθειας  για τους  Απόρους (ΤΕΒΑ / FEAD).

Την Παρασκευή 5 Μαΐου ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης επισκέφθηκε το Δήμο Γευγελής της FYROMόπου και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. IvanFrangov και στελέχη του Δήμου.
Στη συνάντηση μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Θεμιστοκλής Ανθρακίδηςκαθώς και ο Διευθυντής του Δήμου Γευγελής κ. KireJanisliev. Ο κ. Γκουντενούδης έθεσε πρωτίστως το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού στη μεθοριακή περιοχή πέριξ του Αξιού ποταμού και των προβλημάτων που κάτι τέτοιο θα προξενούσε στο περιβάλλον και κυρίως στην ποιότητα των υδάτων της περιοχής.

Απηρχαιωμένο, στο μεγαλύτερο μήκος του,  είναι το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Κιλκίς. Οι συχνές βλάβες αποτελούν την πρώτη παρενέργεια, επώδυνη για τους πολίτες  όταν συνδυάζεται  με ανομβρία και τις συνακόλουθες διακοπές υδροδότησης. Ως παλιό μάλιστα το δίκτυο είναι κατασκευασμένο με σωλήνες από αμίαντο, που τόσο θόρυβο προκάλεσαν πριν από χρόνια αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί.