Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 1:22:05 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 21:26

Κ. Κιλτίδης: ΤΩΡΑ νέος δήμος με έδρα τη Γουμένισσα

Συντάκτης:

Με απόλυτο τρόπο συντάσσεται με το αίτημα της γουμένισσας και της ευρύτερης περιοχής της για δημιουργία αυτοτελούς δήμου με έδρα τη γουμένισσα ο πρώην βουλευτής και υπουργός  Κώστας Κιλτίδης.
Σε δήλωσή του ο κ. Κιλτίδης αναφέρει:
Είχα τοποθετηθεί έγκαιρα ότι με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" θα οδηγηθούμε αναπόδραστα στην περαιτέρω ερημοποίηση της υπαίθρου.  Δυστυχώς επαληθεύτηκα λίγα μόλις χρόνια αφότου με τον "Καλλικράτη" αναδείχθηκαν η ανεπάρκεια και η ζημιογόνα για την περιφέρεια λειτουργία αυτού του μοντέλου αυτοδιοίκησης.

Ξεκίνησε η αποκατάσταση του οδοστρώματος σε δρόμους της Άνω Πόλης του Κιλκίς που παρουσίαζαν μια προβληματική εικόνα  εξαιτίας των πρόσφατων εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο με νέους αγωγούς από πολυαιθυλένιο. Τα έργα αποκατάστασης υλοποιούνται σταδιακά αυτή την περίοδο ώστε το επίχωμα να αποκτήσει τις απαραίτητες καθιζήσεις για να μη δημιουργηθούν δυσλειτουργίες στο οδόστρωμα.

Για χρόνια ταλαιπωρούνταν το κέντρο του Σ.Σ. Μουριών με τα νερά που κατέβαιναν από το Μπέλλες να πλημμυρίζουν ακόμη και τα καταστήματα. Ο δήμος Κιλκίς πρόσφατα ολοκλήρωσε το έργο που απαιτούνταν και το κέντρο του οικισμού γλύτωσε από τις πλημμύρες.
Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως το έργο έγινε και λειτούργησε άριστα και οι πλημμύρες στο κέντρο αποφεύχθηκαν.

Διέρρηξαν τις σχέση τους με τον συνδυασμό του Δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Βαφειάδης και Χρήστος Τερζητάνος.

Με δηλώσεις τους αποστασιοποιήθηκαν από την παράταξη και δηλώνουν πλέον ανεξάρτητοι εντός του συμβουλίου, ακολουθώντας το δρόμο του Γιάννη Τσογγίδη.

Αθώοι κρίθηκαν για το σκάνδαλο των Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου Κιλκίς ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης και ο τότε υπάλληλος του δήμου Δημήτρης Ταταρίδης, από το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς υπό το Δημήτρη Σισμανίδη δίνει προτεραιότητα στην υλοποίηση δύο σημαντικών υποδομών άθλησης στο Δήμο Κιλκίς.
Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη αυτή την εβδομάδα, σύμβαση μεταξύ του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Νίκου Ταχτσίδη και του αναδόχου Αλέξανδρου Μάντζαρη για έργα ενίσχυσης και αναβάθμισης των κλειστών γυμναστηρίων Κιλκίς και Νέου Αγιονερίου, συνολικού προϋπολογισμού 540.000ευρώ.

Δευτέρα, 29 Μαϊος 2017 19:25

Η πόλη του Κιλκίς ανθοφορεί

Συντάκτης:

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου έδιωξε το γκρίζο και έβαλε ζωηρές πινελιές στο αστικό τοπίο της πόλης, γεμίζοντάς το με λουλούδια.
Γεωπόνοι και εργαζόμενοι στο τμήμα περιβάλλοντος και συντήρησης πρασίνου, με την ευγενική συνδρομή και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κιλκίς, πραγματοποίησαν μια εκτεταμένη παρέμβαση ανθοφύτευσης στο χώρο της ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου – Κήπου και στις οδούς  21ης Ιουνίου, 25ης Μαρτίου, Αγίου Γεωργίου, Εθνικής Αντίστασης, Κ. Γαβριηλίδη, Πόντου και Καλούδη. Πετούνιες, φλόγες, κατιφέδες, βιγόνιες και σκυλάκια φυτεύθηκαν στο Δημοτικό Πάρκο - Κήπο και σε παρτέρια και δενδροδόχους δίνοντας μια  λουδιασμένη όψη στην πόλη.

Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 21:16

Χαλασμένα φανάρια

Συντάκτης:

Συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Τετάρτη καθώς δυο δημοτικοί σύμβουλοι το έθεσαν μετ' επιτάσεως. Τα φανάρια στο 3ο Δημοτικό Σχολείο έχουν χαλάσει με συνέπεια το πορτοκαλί να κυριαρχεί και να περιμένουν - ταλαιπωρούνται άσκοπα οι οδηγοί.
Όποιος εντέλλεται ας φροντίσει να επιδιορθωθούν. Kανένας ...αρμόδιος δεν περνά από αυτό το σημείο για να εντοπίσει το πρόβλημα;!

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου, του Δήμου Παιονίας επισκέφθηκε o συντονιστής της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.) κ. Γρηγόρης Χρυσοστομίδης. Σκοπός της επίσκεψης του ήταν να γνωρίσει τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που συμμετέχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία καθώς και τους χώρους διεξαγωγής των δράσεων και γενικότερα το χώρο όπου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη. 

Πολυμελής αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Εθνοφυλάκων  συναντήθηκε σήμερα με το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη στο πλαίσιο της επίσκεψής της σε σημαντικούς ιστορικούς χώρους του Δήμου Κιλκίς. 

Τα μέλη του Συνδέσμου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο Δήμαρχο Κιλκίς για τη φιλοξενία που τους παρέσχε η Δημοτική Αρχή καθώς και για την ικανοποιητική λειτουργία του Ιστορικού Μουσείου – Φυλακίου ''Γρηγόρης Αυξεντίου'' το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο λειτουργικούς κρίκους επικοινωνίας και φιλίας μεταξύ Κιλκίς και Κύπρου.