Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 5:30:18 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Παιονίας συμμετέχει ως εταίρος σε Κοινωνική Σύμπραξη με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 06 Απριλίου 2017 στο Δημαρχείο Παιονίας, ημερίδα ενημέρωσης της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και των κατοίκων της Παιονίας για το πρόγραμμα επιμόρφωσης προσφύγων – μαθητών, «Ξένιος Ζεύς».

Άρθρο του Δημάρχου Κιλκίς Δημ. Σισμανίδη στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

 

Όταν μιλάμε συνήθως για αστικό τοπίο, στη νεοελληνική πραγματικότητα, η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό μας είναι κακοπαθημένα κτήρια, απέραντο γκρίζο, έντονη κυκλοφοριακή κίνηση, ηχορύπανση, κακοφωτισμένοι δρόμοι. Με δύο λόγια, υποβάθμιση του αστικού χώρου με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 21:23

Γκουντενούδης με Μουζάλα και Μπαλάφα στην Αθήνα

Συντάκτης:

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου και την Τρίτη 4 Απριλίου, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης βρέθηκε στην Αθήνα για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την αλλαγή του Καλλικράτη αλλά και την περικοπή θεσμοθετημένων πόρων από την αυτοδιοίκηση και τη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων από την κυβέρνηση.

Πρώτο σε αξιολόγηση με 68 μονάδες εγκρίθηκε το διασυνοριακό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της λεκάνης Δοϊράνης, που υπέβαλαν η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, οι Δήμοι Κιλκίς και Δοϊράνης της πΓΔΜ στα πλαίσια του νέου INTERREG, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
H σοβαρή αυτή εξέλιξη δίνει τη δυνατότητα σε Περιφέρεια ακι  δήμο Κιλκίς να θέσουν τις βάσεις για την αλλαγή τοπίου στη Δοϊράνη. Κι αυτό γιατί η έγκριση του νέου σχεδίου έρχεται να προστεθεί στην ανακαίνιση που έγινε πρόσφατα στο Μουσείο Λίμνης και στη θέληση της Περιφέρειας να στηρίξει την όλη προσπάθεια.

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 19:57

Ευκαιρία για προβολή της πανέμορφης Παιονίας

Συντάκτης:

Τη Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1 Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) πραγματοποίησε την καθιερωμένη συνεδρίαση του στο Πολύκαστρο.
Ο Δήμος Παιονίας συμμετέχει δια του Δημάρχου κ. Γκουντενούδη Χρήστου στο Δ.Σ. του ΔΕΠΑΝ ως ιδρυτικό μέλος. Το Δίκτυο Πόλεων Δ.Ε.Π.Α.Ν. περιλαμβάνει μια σειρά από οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 21:03

Μονοδρομούνται έξι οδοί στην πόλη του Κιλκίς

Συντάκτης:

Από την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε τμήμα οδών της πόλης του Κιλκίς με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχομένων οχημάτων και των πολιτών. Ειδικότερα μονοδρομούνται έξι οδοί (Πόντου, Δοϊράνης, Θράκης, Λεοναρδοπούλου, Ε. Τριανταφυλλίδου, Χαρίτωνος) ενώ προτεραιότητα δίδεται στην κυκλοφοριακή κίνηση άλλων εννέα δρόμων.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την Τετάρτη 19 Απριλίου.

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 20:58

Τονικίδης: Σκιώδης δημοτική αρχή!

Συντάκτης:

Στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης του αντιπολιτευτικού ρόλου της παράταξης ¨Κιλκίς - Δήμος Αξιων¨, ο επικεφαλής της Π. Τονικίδης ανέθεσε σε κάθε έναν από τους 12 συμβούλους έναν τομέα ευθύνης.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης θα συνεπικουρούνται στο θεσμικό τους ρόλο από ομάδα ατόμων – μελών ή μη της παράταξης που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

Απρόσμενες εξελίξεις είχαμε στο χώρο της πλειοψηφούσας παράταξης στο δήμο Κιλκίς με καταλύτη τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή!
Γράψαμε πως "η σκληρή δήλωση που έκανε ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαντώντας στο δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, απαξιώνοντας στην ουσία το θεσμικό ρόλο του δημάρχου, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και στελέχους της Ν.Δ., Γιάννη Τσογγίδη.

Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 22:04

Τα “θέλω” και “δικαιούμαι” του Δήμου Παιονίας

Συντάκτης:

Άρθρο του Χρήστου Γκουντενούδη στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Ο Δήμος μας, ο Δήμος Παιονίας, είναι ένας ακριτικός δήμος στη Βόρεια Ελλάδα που αποτελεί την πύλη της Πατρίδος μας από και προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια πολίτες της χώρας μας και αλλοδαποί εισέρχονται και εξέρχονται οδικώς από τα σύνορα μας διά της εθνικής οδού ΠΑΘΕ η οποία κείται εντός του δήμου μας.