Κυριακή, 18 Απριλίου 2021, 6:19:02 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Η νέα γέφυρα Τερπύλλου παραδόθηκε επισήμως στην κυκλοφορία την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου από τη Δημοτική Αρχή Κιλκίς. Τα εγκαίνια της νέας γέφυρας, που κοσμεί την έδρα της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών, τέλεσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης,  ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου και στην ανάληψη από πλευράς Δημοτικής Αρχής της ευθύνης κατασκευής του. Η παλιά γέφυρα της Τερπύλλου υποχώρησε το φθινόπωρο του 2014 από τις εκτεταμένες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή με συνέπεια την καταστροφή των υποδομών της και την αποκοπή της οδικής επικοινωνίας με επτά οικισμούς στη δυτική πτέρυγα των Κρουσσών.

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 21:11

ΟΧΙ κατά πλειοψηφία σε επένδυση στην Τέρπυλλο

Συντάκτης:

Ο  δημοτικός Ιωάννης Φαχουρίδης είχε ένα ξεκάθαρο πολιτικό σκεπτικό: Παρά τις όποιες ενστάσεις και παρατηρήσεις μπορώ να έχω για τη μελέτη, η κυρίαρχη ένστασή μου είναι πολιτική: Οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας  πρέπει να γίνονται από το δημόσιο κι όχι από ιδιώτες. Και ψηφίζω αρνητικά.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 19:55

Πάση θυσία να διασωθεί το Α.Τ. Νέας Σάντας

Συντάκτης:

Τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγο κ. Μιχάλη Καραμαλάκη δέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, παρόντος του περιφερειακού συμβούλου κ. Παύλου Θωμαΐδη. Τον κ. Καραμαλάκη συνόδευαν ο Επιθεωρητής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας ταξίαρχος κ. Θωμάς Σάνδρος και ο αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κ. Ηλίας Μπόλος.

Οι κάτοικοι – παραγωγοί της Ειδομένης περιμένουν από το 2014 να αποζημιωθούν καθώς οι ζημιές στα χωράφια τους από το κύμα των προσφύγων είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Μάλιστα εκτιμήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Παιονίας και από το 2015 είχαν προϋπολογιστεί στις 100.000 ευρώ.

Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς θα ζητήσει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ΚΙΛΚΙΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ για το θέμα της σχεδιαζόμενης λειτουργίας εργοστασίου παραγωγής βιομάζας στη Τέρπυλλο.
Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρονται τα εξής:

Η ερώτηση του δημ. συμβούλου Κιλκίς Γιώργου Αμανατίδη στη συνεδρίαση της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου «έβγαλε»  ειδήσεις. Ο κ. Αμανατίδης παρότι απουσίαζε ο Δήμαρχος Δημ. Σισμανίδης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ρώτησε για τον αριθμό των προσφύγων σε Χέρσο και Νέα Καβάλα καθώς και για την πρόοδο των εργασιών δημιουργίας του εξαγγελθέντος κέντρου φιλοξενίας στο Χωρύγι.

Η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου περιμετρικά του Αγίου Γεωργίου είναι από τα έργα που επείγουν καθώς η ολοκλήρωσή του θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες εντός της πόλης του Κιλκίς και θα επιτρέψει σειρά παρεμβάσεων τόσο επί της 21ης Ιουνίου όσο και στο Κήπο – Πάρκο, μετά  την διάσπαση της Βενιζέλου.

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Παιονίας κ. Γκουντενούδη, πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης.

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 21:52

Πανέτοιμοι οι δάσκαλοι - Μπάχαλο με τα εμβόλια!

Συντάκτης:

Με μικροεντάσεις και ενστάσεις πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των συλλόγων γονέων στο Πολύκαστρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων σε πρωινά και απογευματινά τμήματα στην Αξιούπολη και το Πολύκαστρο.

Από το Δήμο Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 Με αφορμή  ρεπορτάζ και σχόλια που δημοσιεύθηκαν στον τοπικό Τύπο την περασμένη εβδομάδα αναφορικά με το αποθεματικό του Δήμου Κιλκίς  και  με σκοπό την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστικού κοινού και ευρύτερα   των πολιτών του Δήμου Κιλκίς, το Γραφείο Δημάρχου διευκρινίζει επί του θέματος τα εξής: