Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, 5:43:18 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 22:25

Κιλκίς και Παιονία δεν έστειλαν ευρώ!

Συντάκτης:

Μία μέρα, μετά την πρόσφατη  απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, να μην εφαρμόσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - Νόμο του Κράτους, που υποχρεώνει τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, επανεπιβεβαιώνοντας τη σχετική απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο αν. Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας αποκάλυψε ότι 290 εκ. ευρώ ταμειακών διαθεσίμων Δήμων και Περιφερειών έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Μια αγκαλιά βιβλία χάρισε ο Δήμος Κιλκίς σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της περιοχής.
Παραμύθια, παιδικά, λογοτεχνικά, ιστορικά βιβλία και εγκυκλοπαίδειες βρίσκονται πλέον στις βιβλιοθήκες του 3ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, του Νέου Αγιονερίου, των Μουριών καθώς και του Γυμνασίου Μουριών.

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 23:34

Περίσσεψαν το πλήθος και η αγάπη

Συντάκτης:

Με την αγάπη τους τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς εγκαινίασαν το νέο Δημοτικό Κήπο-Πάρκο, τόνισε ο αντιδήμαρχος Δημ. Τσαντάκης.

Με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η πρώτη εκδήλωση στο αναμορφωμένο Πάρκο-Κήπος του Κιλκίς, από τους μικρούς μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Μια εκπληκτική παράσταση, με την επιμέλεια του Γιάννη Χαριτίδη (για την οποία θα αναφερθούμε σε άλλο ρεπορτάζ), η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους κιλκισιώτες.

Από τον αντιδήμαρχο Παιονίας Γιάννη Αλίρη εστάλη απάντηση στην ανοιχτή επιστολή 31 κατοίκων της Γουμένισσας, όπου αναφέρει:
Κύριε Διευθυντά,

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή Κιλκίς Ηλία  Μπώλο πραγματοποίησαν η Πρόεδρος Μαρία Τσοπούλου και μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς.
Το κλιμάκιο της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς συνεχάρη τον κ. Μπώλο και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του και με την ευκαιρία της συνάντησης  έθεσε υπόψη του ζητήματα που αφορούν την ευταξία της πόλης.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 23:22

Φωτιά στο ΧΥΤΑ, νέφος στο Κιλκίς!

Συντάκτης:

Μεγάλη φωτιά στο ΧΥΤΑ Κιλκίς το απόγευμα της Πέμπτης και ακόμη δεν έπιασαν οι καύσωνες! Η έντονη βροχή διέσωσε την κατάσταση. Εδώ και μήνες δεν σκεπάζονται τα σκουπίδια γιατί είναι για …επισκευή τα μηχανήματα του ΧΥΤΑ.

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 21:42

Σύσκεψη της δημοτικής παράταξης Π. Τονικίδη

Συντάκτης:

Με τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων που εξελέγησαν με το συνδυασμό «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» είχε συνάντηση ο επικεφαλής της παράταξης Παύλος Τονικίδης. Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 21:56

Η ΔΕΥΑ Παιονίας… διχάζει

Συντάκτης:

Ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Παιονίας, αλλά με σύσσωμη την αντιπολίτευση και μια σύμβουλο της πλειοψηφίας να την καταψηφίζουν (14 υπέρ και 9 κατά).
Την εισήγηση του θέματος έκανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Θανάσης Τζούρτζος, τονίζοντας πως η πρόταση αφορά μόνο το τρέχον έτος και πως στόχος παραμένει η ενιαία τιμή σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα σε βάθος πενταετίας.

Παρέμβαση για την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης και την ένταξή τους στο νέο Ε.Σ.Π.Α. - Σ.Ε.Σ. άσκησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης στον Υπουργό Πολιτισμού – Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρ. Μπαλτά.

“Την πρόταση της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) του δήμου Παιονίας γιά την τιμολογιακή πολιτική του 2015 ενέκρινε κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση της 27-05-2015 το δημοτικό συμβούλιο της Παιονίας”, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.
Μία τιμολογιακή πολιτική που εναρμονίζεται με τα σύγχρονα δεδομένα της δημοτικής επιχείρησης, αλλά και την δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία ευρίσκονται λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί δημότες και διαπνέεται από ένα πνεύμα μείωσης των τιμών χρέωσης του νερού σχεδόν στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του δήμου, όπως ανέφερε στην συνεδρίαση ο εισηγητής της πρότασης και πρόεδρος της ΔΕΥΑ δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Τζούρτζος.