Κυριακή, 18 Απριλίου 2021, 6:44:54 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση με τίτλο «Ο Δήμος γκρεμίζει το τείχος της κρίσης» συμμετείχε ο Δήμαρχος Παιονίας, κος Γκουντενούδης. Οι εργασίες της συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 4 και 6 Νοεμβρίου περιλαμβάνοντας ποικίλες ενημερωτικές δραστηριότητες και συναντήσεις για τους Έλληνες Δημάρχους.

Με μικρές διαφοροποιήσεις, κυρίως μειώσεις, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς τα ανταποδοτικά τέλη για το 2016. Τα βασικά τέλη, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, άρδευσης, διαφήμισης, κοινόχρηστων χώρων, εισόδου στο Σπήλαιο, χρήσης του θεάτρου του Λόφου, τέλεσης πολιτικού γάμου  κ.α.  παραμένουν ως έχουν εδώ και τρία χρόνια ενώ για το τέλος βοσκής το συμβούλιο ενέκρινε μειώσεις , στα όρια που ο νόμος επιτρέπει.

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 19:37

Συμβολική κατάληψη στα δυο δημαρχεία

Συντάκτης:

Σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων Κιλκίς και Παιονίας προχώρησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι του νομού, στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης, ενόψει των επικείμενων μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό, προαπαιτούμενο για την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις Ευρώ, και την ενδεχόμενη κατάργηση των Βαρέων & Ανθυγιεινών σε συναδέλφους τους.

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 22:58

Πρόσληψη 25 εργατών καθαριότητας για 8 μήνες

Συντάκτης:

Την πρόσληψη συνολικά 25 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου  διάρκειας οκτώ μηνών, για τον τομέα της καθαριότητας ανακοίνωσε ο Δήμος Κιλκίς.

Ο αγώνας ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την περικοπή των συντάξεων, στη πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την φοροεπιδρομή… ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Η άρνηση της Κομισιόν να παρατείνει τη «ζωή» και τη ροή χρηματοδότησης έργων των δήμων ενταγμένων στο ΕΣΠΑ (2007-2013) δημιουργεί και στο ν. Κιλκίς προβλήματα με χαμένο το Δήμο Παιονίας, του οποίου δυο έργα δεν έχουν συμβασιοποιηθεί.

Για τη Γουμένισσα η 23η Οκτωβρίου είναι η ημερομηνία σταθμός, καθώς την ημέρα αυτή τιμάτε  και γιορτάζετε η επέτειος της απελευθέρωσης της από τον τουρκικό ζυγό πριν από 103 ολόκληρα χρόνια.

Το εργοτάξιο του έργου της κατασκευής του οδικού τμήματος ¨Κόμβος Μαυρονερίου-Είσοδος Κιλκίς¨ επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδ. Βεργίδης συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Π. Θωμαίδη και Μιχ. Καραμισάκη.

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με μεγάλη επιτυχία η εβδομάδα δωρεάν προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής στο Δήμο Κιλκίς. Πάνω από 400 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης επισκέφθηκαν το κινητό πολυϊατρείο ''Ιπποκράτης'' στην πλατεία Ειρήνης και υποβλήθηκαν σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο (παιδιατρικό, οδοντιατρικό, οφθαλμολογικό, ωτορυνολαρυγγολογικό, ορθοπεδικό) από τοπικούς γιατρούς που συνέδραμαν πρόθυμα στην υλοποίησή του.

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών για θέματα ισότητας (ΚΕ.Θ.Ι.) Ειρήνη Ελένη Αγαθοπούλου είχε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.