Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, 4:47:36 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ευεξίας και της χαράς που δημιουργεί η συλλογική συμμετοχή σε έναν ευγενικό σκοπό διατρανώθηκε στους Πρώτους Αγώνες Δρόμου, Υγείας και Αλληλεγγύης που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Κιλκίς, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ''Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης'' και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 21:43

Παρεμβάσεις Γκουντενούδη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Παιονίας συμμετείχε στις εργασίες του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Σιθωνία Χαλκιδικής μεταξύ 7 και 9 Μαΐου.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκε μια πλειάδα θεμάτων που αφορούσε κυρίως τη βιωσιμότητα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης σε ένα δύσκολο χρονικά σημείο για το μέλλον της χώρας.

Κυριακή, 10 Μαϊος 2015 21:28

Καθαρισμός στο πάρκο Δοϊράνης

Συντάκτης:

Τον όμορφο και τεράστιο χώρο πρασίνου στην παραλία της Δοϊράνης καθάρισαν και περιποιήθηκαν εθελοντές, δημιουργώντας έναν χώρο αναψυχής για τους κατοίκους του νομού και τους επισκέπτες του, με τα νερά της λίμνης να αγγίζουν πλέον την παλιά παραλιακή οριογραμμή, μετά από 25 χρόνια.

Την πρόθεσή του να συνεχίσει τη λειτουργία του το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στο Κιλκίς ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης σε συνέντευξή του με την ευκαιρία της φετινής διοργάνωσης.
Ο κ. Σισμανίδης επισήμανε πως ακόμη κι αν η ένταξη του Φεστιβάλ καθυστερήσει να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ, τότε την επόμενη διοργάνωση θα την αναλάβει ο δήμος με δική του χρηματοδότηση, περιορίζοντας βεβαίως τον προϋπολογισμό του Φεστιβάλ.

Τρίτη, 05 Μαϊος 2015 23:08

Επείγει η λήψη μέτρων από την Πολιτεία

Συντάκτης:

Ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση του ζητήματος των διερχόμενων προσφύγων – μεταναστών στο ν. Κιλκίς  συγκάλεσαν με κοινή πρωτοβουλία τους ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και ο Πρόεδρος της Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς Δημήτρης Αγαθόπουλος.

Παρασκευή, 01 Μαϊος 2015 22:11

ΕΚΡΗΞΗ στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας

Συντάκτης:

Του Κώστα Τερζενίδη

Μέσα σε κλίμα έντασης και πρωτόγνωρης αντιπαράθεσης, όπου λίγο έλλειψε να πιαστούν στα χέρια, πραγματοποιήθηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας.
Η σύγκρουση ανάμεσα στον νυν πρόεδρο της ΔΕΥΑ Παιονίας, Θανάση Τζούρτζο, και στον πρώην, Ιορδάνη Τσιτουρίδη, πήρε εκρηκτικές διαστάσεις, αναγκάζοντας τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννη  Παπαδόπουλο, να διακόψει για λίγο τη συνεδρίαση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν για λίγο και στους διαδρόμους του Δημαρχείου, όπου λίγο έλλειψε οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι να πιαστούν στα χέρια, αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Σ’ έναν πραγματικό μαραθώνιο εξελίσσεται η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας του δήμου Κιλκίς, αξιοποιώντας τα μηχανήματα και το προσωπικό του δήμου και όχι ιδιώτες εργολάβους.
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες με τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είχαν σαν αποτέλεσμα και την καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας του δήμου στο μέγιστο βαθμό, ενώ δεν ήταν δυνατή και η άμεση αποκατάστασή τους, αφού μέχρι πρόσφατα τα νερά δεν είχαν υποχωρήσει, ενώ και ο δήμος πάλευε για την αποκατάσταση σοβαρών ζημιών στο οδικό δίκτυο.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 23:12

«Δείξτε κατανόηση για λίγες εβδομάδες»

Συντάκτης:

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος με ανακοίνωσή τους «θεωρούν υποχρέωσή τους να ενημερώσουν υπεύθυνα τους δημότες για την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας.
Η έλλειψη προσωπικού αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών καθαριότητας και ευπρεπισμού στην πόλη και στους οικισμούς του Δήμου Κιλκίς. Η συνταξιοδότηση υπαλληλικού προσωπικού και οι απαγορευτικές διατάξεις για την  πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στις επιδιώξεις και στους σχεδιασμούς μας για την ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία της καθαριότητας.

Ο δήμος Κιλκίς έκλεισε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του γιατί δε λειτουργούσε με την απαραίτητη διαφάνεια!
Την ανακοίνωση-δήλωση αυτή έκανε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Καραμπίδη της παράταξης Π. Τονικίδη.
Ο κ. Σισμανίδης ανέφερε πως σε έλεγχο που έκανε διαπίστωσε πως τα ίδια άτομα που προμηθεύονταν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, ενισχύονταν και από τον Ερυθρό Σταυρό και από τις κοινωνικές δομές της Μητρόπολης!

Με αφορμή γραπτή παρέμβαση του προπονητή κλασικού αθλητισμού κ. Φίλιππου Μισαηλίδη σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Κιλκίς την ημέρα του Σαββάτου ο Οργανισμός Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς θεωρεί χρήσιμες τις ακόλουθες διευκρινίσεις: