Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 4:50:05 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 21:06

Πολιτιστικό καλεντάρι από την Αναπτυξιακή Κιλκίς

Συντάκτης:

Ένα πρωτότυπο καλεντάρι όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Π.Ε. Κιλκίς αλλά και σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προωθεί η Αναπτυξιακή Κιλκίς.
Με την καταγραφή και αξιολόγηση όλων των εκδηλώσεων με πολιτιστικό χαρακτήρα (αναβίωση εθίμων, πανηγύρια, αθλητικές διοργανώσεις, φεστιβάλ κ.ά.) επιδιώκεται η οργανωμένη προβολή και ανάδειξή τους μέσα από τη δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού καθώς και από ειδική ιστοσελίδα όπου ο επισκέπτης θα μπορεί με ένα κλικ να ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια για τις εκδηλώσεις κι έτσι να οργανώσει αρτιότερα το ταξίδι του στο Κιλκίς θέτοντας τις βάσεις για μια αξέχαστη και απολαυστική εμπειρία.

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 11:17

Πρόσληψη Δικηγόρου στο Δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ την πλήρωση μίας (1) θέσης δικηγόρου παρ’ Εφέταις στο Δήμο Κιλκίς, με σχέση έμμισθης εντολής, με πάγια μηνιαία αντιμισθία, κατόπιν επιλογής, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Στο Δημαρχείο Παιονίας στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, επέλεξε να πραγματοποιήσει την τακτική του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας την Τρίτη στις 13 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 13.00.
Το ΔΣ της Π.Ε.Δ/ΚΜ ΠΡΙΝ την συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο χώρο συγκέντρωσης των προσφύγων στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης προκειμένου να εκτιμηθεί από κοντά η σημερινή κατάσταση του προβλήματος των προσφύγων στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, κ. Ευρώπη Αρτόγλου, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση προσφορότερων τρόπων συνεργασίας στη διαδικασία της κατάρτισης του Κτηματολογίου.

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 20:34

Αρωγός στα αιτήματα των σπουδαστών ο Δήμος Κιλκίς

Συντάκτης:

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Τσογγίδη, και με τη συμμετοχή του βουλευτή ν. Κιλκίς και π. Υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Γεωργαντά, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του την προηγούμενη Πέμπτη  ενημερωτική συζήτηση με εκπροσώπους σπουδαστών του ΤΕΙ Σχεδίασης και Τεχνολογίας Ένδυσης Κιλκίς.

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 22:53

Θα ηχήσουν την Τρίτη οι σειρήνες

Συντάκτης:

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη (06.10.2015) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:
• Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
• Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2015 21:58

Πεντζερετζής: Μπαίνει τάξη στις 14 λαϊκές αγορές

Συντάκτης:

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς ενέκρινε τον κανονισμό λειτουργίας των λαϊκών αγορών στα όριά του, βάζοντας τάξη σε ένα θεσμό που υπάκουε μέχρι τώρα σε πολυαρχία και ολίγη αναρχία. Κατ’ εφαρμογή των διαλαμβανόμενων στο νόμο 4264/2014 ο νέος κανονισμός ορίζει τη λειτουργία όχι μόνο των λαϊκών αγορών που λειτουργούσαν με αποφάσεις της Νομαρχίας και του Δήμου Κιλκίς, αλλά και των πέντε νέων λαϊκών που ενέκρινε από πέρυσι η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας σε Χωρύγι, Επτάλοφο, Μυριόφυτο, Μαυρονέρι και Νέα Σάντα.

Στις εγκαταστάσεις των τριών παιδικών σταθμών της πόλης του Κιλκίς και της Ν. Σάντας, Σταυροχωρίου, Χέρσου φιλοξενούνται συνολικά 242 νήπια ενώ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν, δύο στην πόλη και ένας στο Σταυροχώρι, φιλοξενούνται 64 βρέφη.

Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2015 21:43

Δίκτυο οικοτουριστικών διαδρομών στην Πικρολίμνη

Συντάκτης:

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανάθεση του έργου δικτύου οικοτουριστικών, περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών στο Δήμο Κιλκίς.
Στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η ανάδειξη και προβολή του φυσικού κάλλους της χλωρίδας και της πανίδας αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκονται εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Η καθιερωμένη ιστορική επέτειος της «Διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου» το Σεπτέμβριο του 1918 τιμήθηκε στο Διασυμμαχικό Μνημείο στο Πολύκαστρο. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, στρατιωτικά αγήματα, επίσημοι προσκεκλημένοι του στρατιωτικού και πολιτικού κόσμου, απόγονοι Μακεδονομάχων και αντιπροσωπείες των 6 συμμάχων έδωσαν το παρόν για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ηρωικά μαχόμενους Έλληνες και Συμμάχους αγωνιστές από Γαλλία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Σερβία και Ρωσία. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γουμενίσσης, Πολυκάστρου, Αξιουπόλεως και Γεφύρης Πατήρ Δωρόθεος,.