Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 5:45:52 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 23:41

Κιλκίς και Στρώμνιτσα - Δύο πόλεις με κοινή κληρονομιά

Συντάκτης: Eidisis.gr

Του Χρήστου Καναρόπουλου

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και πλημμυρισμένη από συναισθήματα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, αφιερωμένη στην Στρώμνιτσα, με την οποία έκλεισε η "αυλαία" των πολιτιστικών εκδηλώσεων εορτασμού των πολιούχων της πόλεως του Κιλκίς, Αγίων Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων.

Το κλίμα εξαρχής ήταν σχετικά ήρεμο καθώς είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πρόταση της ΜΚΟ για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα 40 στρέμματα του Γαλλικού κρίθηκε αρνητικά, δηλαδή η περιοχή κρίθηκε ακατάλληλη. Έτσι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς την οποία έσπευσαν να παρακολουθήσουν περί τους 100 πολίτες της ευρύτερης περιοχής Γαλλικού κύλησε ήρεμα καθώς όλοι συμφωνούσαν: Η περιοχή είναι ακατάλληλη.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 21:44

Παρουσίαση ιστορικού λευκώματος Δήμου Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

H ιστορία ενός αιώνα από την επική μάχη και απελευθέρωση του Κιλκίς, καταγεγραμμένη για πρώτη φορά σε λεύκωμα του Δήμου Κιλκίς, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Γυναικοκάστρου.

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 19:05

Μην μετατρέπετε την Ειδομένη σε αποθήκη ψυχών μεταναστών

Συντάκτης: Eidisis.gr

Μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορούμαστε για τα συμβάντα στην Ειδομένη.  Ενημερωθήκαμε για την ανθρωπιστική δράση των κάτοικων, την δράση των εθελοντικών ομάδων και γενικά γνωστοποιήθηκε το δράμα των προσφύγων που καταφθάνουν στον τόπο μας, με  συνεχή ροή κυρίως με λεωφορεία. Εδώ υπάρχει το άτυπο που τείνει να καθιερωθεί μοναδικό σημείο εξόδου για τους μετανάστες και πρόσφυγες.  Σε κάποια δημοσιεύματα αναφέρθηκε ότι γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης κάποιου σημείου συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων σύμφωνες με ισχύουσες διατάξεις δηλαδή χώρος που θα πρέπει να απέχει  τριάντα χιλιόμετρα από τα σύνορα, να είναι οργανωμένος , με απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 22:17

Στα χαρακώματα για τον ΟΑΕΔ Γουμένισσα και Αξιούπολη!

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η συνέχιση της λειτουργίας του γραφείου ΟΑΕΔ στη Γουμένισσα και οι κινήσεις παραγόντων της Αξιούπολης να μεταστεγαστεί στην πόλη τους επέφερε «εμφύλια» και γενικευμένη σύρραξη στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας.
Η αντιπαράθεση «χτύπησε κόκκινο» μεταξύ του δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς και Αξιουπολίτη Γιώργου Ιωαννίδη, ο οποίος σήκωσε και το βάρος της κίνησης για τη μεταστέγαση.

Με συμπεριφορά Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης η κυβέρνηση Τσίπρα προσθέτει προβλήματα σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή όπως το ακριτικό Κιλκίς.
Την ώρα που η κατάσταση στα σύνορα (Ειδομένη) τείνει να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις καθώς διογκώνεται ο αριθμός των  παγιδευμένων μεταναστών από χώρες εκτός Συρίας, Ιράκ και Αφγανιστάν και καθημερινά κατακλύζεται από χιλιάδες πρόσφυγες, η κυβέρνηση εν κρυπτώ και χωρίς στοιχειώδη ενημέρωση των πολιτών του Κιλκίς ή έστω των αυτοδιοικητικών του φορέων προχωρεί σε κινήσεις  που τουλάχιστον προδίδουν αμηχανία, έλλειψη συντονισμού και προσπάθεια εξαπάτησης ή εκφοβισμού των πολιτών. Όπως προέκυψε το Σαββατοκύριακο με τα «μυστήρια» του Γαλλικού.

Με μια λιτή τελετή εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ η λειτουργία του ιατρείου του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κιλκίς στις νέες του κτηριακές εγκαταστάσεις στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Κιλκίς αποδίδει στους δημότες της τρίτης ηλικίας έναν φιλόξενο και αξιοπρεπή χώρο για τις ιατρικές τους εξετάσεις.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 20:59

Παράταση συμβάσεων 5μηνης απασχόλησης ζητά ο δήμος Παιονίας

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η εδώ και πολλά χρόνια απαγόρευση προσλήψεων στους δήμους έχει δημιουργήσει μεγάλα κενά σε όλες τις υπηρεσίες τους, με αποτέλεσμα οι συμβάσεις που γίνονται για προσλήψεις δίμηνης, πεντάμηνης ή οχτάμηνης απασχόλησης στην ουσία να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 19:31

Εκδήλωση στο Κιλκίς για την ολοκλήρωση έργων ΕΣΠΑ

Συντάκτης: Eidisis.gr

Την παρουσίαση των έργων ΕΣΠΑ που έχουν ολοκληρωθεί στο νομό Κιλκίς παρουσίασε η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 20:38

Ζωηρή συζήτηση για Πεδινό, κεραία, αυτοκίνητα, καθαριότητα

Συντάκτης: Eidisis.gr

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο, τη  Δευτέρα, μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού 2016,  δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συνιστούσαν μέρος της συνήθους διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων. Ωστόσο η συνεδρίαση δεν στερήθηκε ενδιαφέροντος  καθώς πολλοί σύμβουλοι της μειοψηφίας έθεσαν σοβαρά ζητήματα στην προ ημερήσιας διάταξη διαδικασία.