Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, 4:20:55 μμ

Αυτοδιοίκηση

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 21:31

Συνήγορο του πολίτη εκλέγει(;) ο Δήμος Κιλκίς

Συντάκτης:

Με την ευρεία πλειοψηφία των 3/5 του σώματος το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς καλείται σήμερα να εκλέξει τον Συνήγορο του δημότη – πολίτη σε μια προσπάθεια να συστοιχηθεί με τους περισσότερους δήμους της χώρας, όπου ήδη λειτουργεί ο θεσμός.
Σημειώνουμε ότι και στους δυο δήμους του νομού δεν κατέστη εφικ΄τη η εκλογή Συνήγορου του Πολίτη από τις προηγούμενες διοικήσεις και είτε λόγω αδυναμίας συγκρότησης της ευρείας πλειοψηφίας (Παιονία) είτε λόγω απροθυμίας της διοίκησης (Κιλκίς).

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 20:00

Αλλά..ΖΩ: Οι προτάσεις μας για τα αδέσποτα

Συντάκτης:

Όπως, ήδη έχουμε αναφερθεί, στο θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, εδώ και μία δεκαετία  ο δήμος μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους θέματα, επιβάλλεται να επιλύονται και να αντιμετωπίζονται  με την  δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία, τόσο από πλευράς του δήμου όσο και των συμπολιτών μας εν γένει. Η συμμετοχή και ενεργοποίηση όλων μας είναι αναγκαία.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 19:58

Μάρτιος, Μήνας Υγείας στο Δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Σημαντικές εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην υγεία, ως επιστημονική ενημέρωση αλλά και ως έκφραση του πολιτισμού και της τέχνης, διοργανώνονται το Φεβρουάριο και το Μάρτιο στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού.
Στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς, ειδικότερα έχουν προγραμματιστεί:

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 19:53

Αίτηση Ανδρεανίδη για “Συμπαραστάτης του Δημότη”

Συντάκτης:

Αυτοπρόταση για επιλογή του ως “Συμπαραστάτης του Δημότη” από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνέρχεται  την Πέμπτη υπέβαλε ο κ. Χρήστος Ανδρεανίδης. Αναφέρει:
«Θεωρώντας ότι πληρώ τα κριτήρια που ορίζει ο Νόμος και μπορώ να συμπαρασταθώ στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που θίγονται από την Διοίκηση του Δήμου προτείνοντας προτάσεις βελτίωσης θέτω υποψηφιότητα για συμπαραστάτης του Δημότη.

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 20:56

Η Καθαριότητα “επί τάπητος” στα χωριά

Συντάκτης:

Συναντήσεις εργασίας με Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ανά Δημοτική Ενότητα του Δήμου Κιλκίς ξεκίνησε να πραγματοποιεί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος Αντώνης Μανουσαρίδης με αντικείμενο την καταγραφή και επίλυση ζητημάτων που αφορούν τον τομέα ευθύνης του.

Στην τελευταία συνεδρίαση του έτους 2014, του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς  που έγινε στις 29/12, πρώτο θέμα στην λίστα  ήταν «υφιστάμενη κατάσταση-υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στα όρια του Δήμου Κιλκίς». Για το θέμα είχαν παρευρεθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου εκπρόσωποι του φιλοζωικού συλλόγου Κιλκίς, καθώς και πλήθος συμπολιτών μας που έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία. Ακολούθησε συζήτηση περίπου δύο ωρών, έγιναν  μακροσκελείς αναλύσεις, τέθηκαν  προτάσεις και από πλευράς της διοίκησης του δήμου υπήρξαν δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 20:39

Δήμος Κιλκίς: Αποφάσεις μετά από διάλογο

Συντάκτης:

Περισσότεροι από 50 καταστηματάρχες του Κιλκίς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Κιλκίς και συζήτησαν το βράδυ της Τετάρτης με τη διοίκηση του Δήμου όλα όσα ταλαιπωρούν τους ίδιους, αλλά και όσα προβλήματα δημιουργούνται από την άναρχη λειτουργία των καταστημάτων.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 20:31

Γκουντενούδης ευχαριστεί Πυροσβεστική

Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς για την άμεση και αποτελεσματική επέμβασή της στη διάσωση δημότη μας που εγκλωβίστηκε με το γεωργικό ελκυστήρα του στα νερά του πλημμυρισμένου Αξιού τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου.

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 20:05

Στις επιτροπές της Π.Κ.Μ οι κ. Αν. Βεργίδης - Π. Θωμαΐδης

Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη η εκλογή των μελών της Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του σώματος, όπως προβλέπει το άρθρο 164 του Ν. 3852/2010.
Η σύνθεση των νεοσύστατων επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως εξής:

Με ενεργητικές πολιτικές συμμετέχει ο Δήμος Κιλκίς -  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας - Πολιτισμού στο ζήτημα καταπολέμησης της έλλειψης στέγης. Για το λόγο αυτό  υλοποιεί το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη», προϋπολογισμού 103.440,00 ευρώ, διάρκειας ενός έτους, το οποίο στοχεύει στην ομαλή μετάβαση  αστέγων ή ατόμων, που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης, μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας.